Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Λύση στο Κυπριακό για την οικονομική ανάκαμψη

 


 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


“Η μεγαλύτερη βοήθεια προς την Κύπρο θα ήταν να διαμορφωθεί μια λύση που θα έχει διάρκεια για το διαιρεμένο νησί”, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας. 

Την ίδια στιγμή εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους μαχητές του PKK θα απελευθερώσει δισεκατομμύρια από τους πολεμικούς εξοπλισμούς για έργα υποδομών αλλά και φοροελαφρύνσεις. 

Όπως επισήμανε, ο τερματισμός της σύγκρουσης με το PKK έπειτα από τρεις δεκαετίες εχθροπραξιών θα βελτιώσει δραματικά την οικονομία κλείνοντας κενά και βελτιώνοντας την οικονομική κατάσταση της μεσαίας τάξης. 

“Η επιτυχής συμφιλίωση σημαίνει αναδιανομή 300 δισ. δολ. από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην εκπαίδευση, τις υποδομές, την έρευνα και την ανάπτυξη”, σημείωσε.

Την ίδια στιγμή “η διαδικασία της συμφιλίωσης θα βοηθήσει την προσπάθεια για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και της μαύρης οικονομίας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερους φόρους”, πρόσθεσε. 

Ο υπουργός Οικονομικών και πρώην τραπεζίτης της Merrill Lynch, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της τουρκικής οικονομίας η οποία έχει αρχίσει να συγκεντρώνει ορμή μετά τη ραγδαία επιβράδυνση της ανάπτυξης το 2012. 

Για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων σημείωσε ότι αναμένεται τετραπλασιασμός των εσόδων στα 22 δισ. λίρες ($12,2 δισ.) αυτό το έτος.