Τράπεζα Κύπρου & Δημητριάδης “πονοκεφαλιάζουν” το Προεδρικό

 


Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


 

Ερωτηθείς αν υπάρχει πρόθεση για συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν σαφής σε ό,τι αφορά το σεβασμό στην αυτονομία και στην ανεξαρτησία των θεσμών και θέλει με κάθε τρόπο και το συντομότερο δυνατόν αυτή η συνεργασία να πάρει σάρκα και οστά σε καθημερινά θέματα. Όπως έχω πει πολλές φορές, υπάρχει το άμεσο θέμα της ηγεσίας στην Τράπεζα Κύπρου και το θέμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας».

Κληθείς να πει κατά πόσο έχει αποσταλεί η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον κ. Ντράγκι, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε καταφατικά, προσθέτοντας ότι η επιστολή θα σταλεί και στη Βουλή για ενημέρωση της.

Σε ερώτηση πότε θα διοριστούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως «ο καταρτισμός του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας είναι θέμα του Υπουργικού Συμβουλίου. Υπάρχουν διαβουλεύσεις με στόχο να διαμορφωθεί ένας κατάλογος, ο οποίος θα είναι έτοιμος τις αμέσως επόμενες ώρες. Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Κύπρου και την ηγεσία της υπάρχουν διαβουλεύσεις, αλλά η τελική ευθύνη ανήκει στην Κεντρική Τράπεζα».

Πρόσθεσε ότι και για τα δύο αυτά θέματα είναι κατανοητό ότι δεν μπορούν να μένουν εκκρεμή, σημειώνοντας ότι «η Τράπεζα Κύπρου πρέπει το συντομότερο να αποκτήσει την πρέπουσα ηγεσία για να ανταπεξέλθει σε αυτή τη δύσκολη ώρα που περνά και την ίδια στιγμή δεν μπορεί να υπάρχει κενό εξουσίας στο ΔΣ τη Κεντρικής Τράπεζας διότι δεν μπορούν να παρθούν κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε πει πως θα δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή που απέστειλε στον κ. Ντράγκι, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «το σκέφτεται και θα επανέλθει εάν χρειαστεί».