Τράπεζα αφαίρεσε απροειδοποίητα 1.000 ευρώ για εξόφληση λογαριασμών


Διαβάστε επίσης: Μπούκαρε στην τράπεζα με μπαλτά για να πάρει τα λεφτά του! 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Είναι γνωστό ότι όταν κάποιος καταναλωτής αποφασίζει να πάρει δάνειο, το οποίο αργότερα λόγω των ατυχών οικονομικών συγκυριών, δυσκολεύεται να αποπληρώσει, οι διακανονισμοί με την τράπεζα δεν οδηγούν σε κάποια συμβιβαστική λύση, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει το δρόμο των δικαστηρίων.

Αυτό συμβαίνει, καθώς η υπόθεση εντάσσεται στο νόμο “Κατσέλη” για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Στο επόμενο στάδιο όμως και συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο της Κρήτης, η ιστορία φαίνεται ότι πήρε διαφορετική τροπή, με την τράπεζα να “τραβάει” τις καταθέσεις ύψους 1.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό των ηλικιωμένων γονιών της οφειλέτριας, στον οποίο η ίδια ήταν συνδικαιούχος.

Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς την ίδια τύχη έχει και δεύτερος τραπεζικός λογαριασμός των ηλικιωμένων, στον οποίο συνδικαιούχος αυτή τη φορά είναι ο αδελφός και εγγυητής της δανειολήπτριας.

Η Τράπεζα φέρεται να “αδειάζει” τον λογαριασμό ύψους 75 ευρώ, του ηλικιωμένου ζεύγους.

Οι οφειλέτες από την πλευρά τους εξετάζουν από νομικής πλευράς τους όρους του συμβολαίου, επιμένοντας πως πρόκειται για προκλητική παραβίαση τους έχοντας μάλιστα στραφεί στην ένωση καταναλωτών.

Το νομικό τμήμα της  Εμπορικής τράπεζας – εκεί είναι ο επίμαχος λογαριασμός – από την πλευρά του ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει ουδεμία παραβίαση.

Σημειώνεται πως οι οφειλέτες είναι αντιμέτωποι και με την σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας από το 2010.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.