Τσίπρας: “Έχουν καταντήσει καρπαζοεισπράκτορες της Ευρώπης” (vid)


Διαβάστε επίσης: Σεπτέμβριο το τελικό κούρεμα – Μπλόκο στο 60% καταθέσεων

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση εργαζομένων του ΟΣΕ στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού

“Έχουν καταντήσει οι καρπαζοεισπράκτορες της Ευρώπης. Ό,τι τους πούνε το αποδέχονται”, είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, τόνισε: “Εφόσον οι αγάδες άλλαξαν απόφαση, σπεύδουν εδώ να υλοποιήσουν την αλλαγή της απόφασης. Αν αύριο ξαναλλάξουν απόφαση, πάλι θα σπεύσουν να υλοποιήσουν ό,τι μας ορίσουν.

Το κρίσιμο ερώτημα που θέλω να απευθύνω προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών είναι: αν αύριο το πρωί τούς ζητήσουν και στην Ελλάδα αυτό που έγινε στην Κύπρο, τι θα πουν; Πώς θα αντιδράσουν;”.

Και στη συνέχεια είπε:

“Σήμερα, όμως, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα έγκλημα. Σε ένα έγκλημα το οποίο δεν γίνεται εν κενώ, είναι προδιαγεγραμμένο και προμελετημένο. Σε ένα σχέδιο εκποίησης ενός σημαντικού πλούτου της πατρίδας μας το οποίο όμως δεν είναι άσχετο με τις συνολικότερες πολιτικές εξελίξεις. Δεν άσχετο με την κεντρική στρατηγική των μνημονιακών κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας.


ΤΣΙΠΡΑΣ από CDemo83

Τις τελευταίες μέρες, ιδιαίτερα μετά την τραγωδία της Κύπρου για την οποία έχει τεράστια ευθύνη και η δική μας κυβέρνηση, ακούμε συχνά από μερίδα των ΜΜΕ και από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που ξεμύτισαν ξανά μετά την τραγωδία της Κύπρου το ερώτημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: “Εσείς τι σχέδιο έχετε; Ποιο είναι το Α, ποιο είναι το Β, ποιο είναι το Γ σχέδιό σας;”.

Και θα ήθελα από εδώ, από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ να αντιστρέψω το ερώτημα. Ποιο είναι το σχέδιο της μνημονιακής κυβέρνησης; Όχι το εναλλακτικό, αλλά το βασικό σχέδιο. Ποιο είναι; Γιατί εναλλακτικό δεν έχουν.

Ποιο είναι το σχέδιό τους 3 χρόνια τώρα; Το σχέδιό τους είναι το ΝΑΙ σε όλα.

Έχουν αναγάγει το ΝΑΙ σε όλα σε κυρίαρχη εθνική ιδεολογία”, πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα του ΟΣΕ, δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Φίλες και φίλοι θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί για ένα σιδηρόδρομο που θα υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και την ανάπτυξη

της χώρας, για έναν σιδηρόδρομο που θα παρέχει γρήγορη και ασφαλή μεταφορά, για ένα δημόσιο σιδηρόδρομο προσιτό στο λαό ,μακριά από

πελατειακές σχέσεις, διαπλοκή, κακοδιοίκηση, κακοδιαχείριση. Και βεβαίως μακριά από τις κατεστημένες λογικές και νοοτροπίες των κυβερνήσεων

των τελευταίων χρόνων που ήθελαν και το δημόσιο σιδηρόδρομο χώρο ικανοποίησης ρουσφετιών των κυβερνήσεων και των κυβερνητικών κομμάτων προς τους κομματικούς στρατούς και χρηματοδότες”.

Για περισσότερες ειδήσεις στο new247 επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας