Ξεκινά η πολυαναμενόμενη δίκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά

 

Ξεκινά τη Δευτέρα στο Εφετείο Αθηνών η πολυαναμενόμενη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και 18 ακόμη ατόμων, μελών της οικογένειάς του και στενών του συνεργατών.


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Όλοι τους κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετέχοντας στην εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μίζες εκατομμυρίων, στο παρασκήνιο των συμβάσεων για τα οπλικά συστήματα ΤΟR-M1 και τα γερμανικά υποβρύχια.

Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος και οι Βίκυ Σταμάτη, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Νικόλαος Ζήγρας, Γιάννης Σμπώκος, Γιώργος Σαχπατζίδης, Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Ταλίτα Τσεκούρα, Νικόλαος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Παντελής Ζαχαριάδης, Οράτιος Μελάς, Κων/νος Αντωνιάδης, Σπύρος Χατζηνικολάου, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτης Αρβανίτης, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.

Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.


 

Διαβάστε επίσης : «Δεν θα πεθάνει το ευρώ χωρίς την Κύπρο».


 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, οι κατηγορούμενοι ”τέλεσαν ενεργώντας από κοινού ή και μόνοι τους το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, η οποία συνίσταται στο αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού στρεφόμενης κατά του ελληνικού δημοσίου”.

Η δίκη θα διεξαχθεί στην Αίθουσα τελετών του Αρείου Πάγου και αναμένεται να διαρκέσει 3-4 μήνες καθώς προηγείται η ανάγνωση του ογκώδους παραπεμπτικού βουλεύματος.

 

Για περισσότερα θέματα news247.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.