Βουλή: Εις βάθος έρευνα για τα αίτια και τους υπαίτιους της κρίσης

 


Διαβάστε επίσης: Κινέζος ”φρενάρει” το κούρεμα λόγω κυπριακής υπηκοότητας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Την ομόθυμη θέση του νομοθετικού σώματος ότι αποτελεί επιταγή η πλήρης και εις βάθος έρευνα για τα αίτια και τους υπαίτιους για την οικονομική τραγωδία που πλήττει την Κύπρο, δήλωσε σήμερα το απόγευμα, ενώπιον της Ολομέλειας, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, εκ μέρους όλων των πλευρών της Βουλής.

“Αναμένουμε από την Ερευνητική Επιτροπή, που έχει ήδη αρχίσει το έργο της και προς την οποία εκφράζουμε την εμπιστοσύνη της Βουλής”, είπε ο κ. Ομήρου σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του, “ότι θα διενεργήσει μιαν τεκμηριωμένη και αξιόπιστη έρευνα και ότι θα καταλήξει σε πόρισμα για τις ποινικές, αστικές, πειθαρχικές και πολιτικές ευθύνες για τη σημερινή οικονομική κρίση”.

“Αναμένουμε ότι με βάση το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπή θα προσαχθούν ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων όσοι θα κριθούν ως υπαίτιοι”, δήλωσε ο κ. Ομήρου.

Επίσης, πρόσθεσε, “αναμένουμε από την κυπριακή Δικαιοσύνη να ενεργήσει με αμεροληψία και ευθυκρισία, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τόσο οι αρχές του κράτους Δικαίου όσο και το περί Δικαίου αίσθημα του λαού”. 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ