Χριστοφόρου: “Εχουν το θράσος να ασκούν κριτική στον Νίκο Αναστασιάδη”


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου δήλωσε σήμερα ότι «αυτοί που οδήγησαν τον τόπο στην καταστροφή, αντί να απολογηθούν, απαξιώνουν την προσπάθεια της Κυβέρνησης Αναστασιάδη για αποτροπή της χρεοκοπίας», προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ «διακατέχεται από μια έμμονη φοβία προς διερευνητικές επιτροπές».

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Χριστοφόρου είπε συγκεκριμένα ότι «λυπούμαι πραγματικά γιατί αυτοί που οδήγησαν τον τόπο στη χρεοκοπία και είναι οι πραγματικοί δημιουργοί της καταστροφής του τόπου, αντλώντας ανεξάντλητο θράσος, αντί να απολογηθούν στον κυπριακό λαό, ισοπεδώνουν και απαξιώνουν  την προσπάθεια της Κυβέρνησης Αναστασιάδη για αποτροπή της χρεοκοπίας που οι ίδιοι δημιούργησαν και για τη λήψη μέτρων ανάπτυξης και αναζωογόνησης της οικονομίας».

«Αυτοί που για πέντε χρόνια δεν έπαιρναν μέτρα, έχουν το απύθμενο θράσος να ασκούν κριτική στον Νίκο Αναστασιάδη και στην Κυβέρνηση γιατί έχει το θάρρος και την τόλμη να απαντά με έργα και μέτρα ανάπτυξης στην κρίση», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι «οι πολίτες αναμένουν από τη σημερινή -των δύο μηνών- αντιπολίτευση περισσότερη υπευθυνότητα, περισσότερη συναίσθηση των πραγματικοτήτων και περισσότερη σοβαρότητα. Εμείς αναμένουμε εποικοδομητική κριτική και αντιπολίτευση που μέχρι σήμερα αναζητείται».

Ο κ. Χριστοφόρου είπε, επίσης, ότι «είναι ηλίου φαεινότερο και άλλωστε το υποδηλοί και η ιστορία του ΑΚΕΛ ότι διακατέχεται από μια έμμονη φοβία προς διερευνητικές επιτροπές. Αυτό το απέδειξε και το ίδιο αυτό-ακυρώνοντας την πολιτική του όταν διόρισε ερευνητή, μονομελή  επιτροπή, για το Μαρί που ήρθε μετά να τον ακυρώσει ο ίδιος που τον διόρισε».

Άρα, είπε, «ήταν αναμενόμενο πριν ακόμα να διοριστεί διερευνητική επιτροπή και πριν αρχίσει έργο, το ΑΚΕΛ να πυροβολεί, να εκφοβίζει, να τρομάζει και να επιθυμεί να ακυρώσει τις επιτροπές. Εμείς αναμένουμε από το ΑΚΕΛ και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη για πλήρη διερεύνηση του μεγάλου οικονομικού εγκλήματος που επιτελέστηκε τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας».

 «Αντί να πυροβολούν, εγώ τους καλώ πραγματικά σε πνεύμα σύνεσης, συναίνεσης και ομοθυμίας να στηρίξουν κάθε έρευνα, κάθε διερευνητική επιτροπή και να κρίνουν το έργο τους στο τέλος», κατέληξε στις δηλώσεις του.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ