Υπ. Άμυνας: Η κρίση δεν είναι λόγος αποδυνάμωσης της ΕΦ

 


 

Διαβλαστε επίσης: ΣΕΚ: Να συγκληθούν ΣΟΕ, ΕΣΣ και Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


 

Απεναντίας, είπε, όσο υπάρχει απειλή από την άλλη πλευρά, κατοχικά στρατεύματα και όσο η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί και να απειλεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να ενισχυθούν και να ενδυναμωθούν.

Αυτός, πρόσθεσε, είναι ο στόχος και η στρατηγική που θα ακολουθήσουμε, παρά τα προβλήματα που έχουμε λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι ενημέρωσε τον Γιαννάκη Ομήρου για τις προσπάθειες που γίνονται σε διπλωματικό επίπεδο για την ένταξή μας στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη και τις εξελίξεις όσον αφορά τις καθημερινές πλέον απειλές και αμφισβητήσεις των Τούρκων για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην ΑΟΖ της Κύπρου. Τον ενημέρωσε επίσης για τους βασικούς άξονες που θα ακολουθήσει στον τομέα της άμυνας σαν νέα κυβέρνηση, αλλά και για τις ένοπλες δυνάμεις.

Συμφώνησε, ανέφερε, με τον Πρόεδρο της Βουλής, λόγω και της εμπειρίας του ως πρώην Υπουργού Άμυνας και Προέδρου της Επιτροπής Άμυνας να συναντώνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε ερώτηση τι γίνεται με το θέμα της καταστροφής των βλημάτων, ο κ. Φωτίου είπε ότι οι Γάλλοι είναι ακόμα στην Κύπρο. «Αναμένω ότι σήμερα, αύριο θα ολοκληρωθούν οι επαφές και θα έχουμε θετική κατάληξη, ώστε το συντομότερο να ξεκινήσει η διαδικασία καταστροφής αυτών των πυρομαχικών».

Αυτός, είπε, ήταν ο στόχος από την αρχή και τώρα. «Τα θέματα ασφάλειας είναι υπεράνω όλων και ο στόχος ήταν να επισπευτεί η όλη διαδικασία καταστροφής αυτών των πυρομαχικών». Η διαδικασία, σημείωσε, θα γίνει στη Γαλλία και συνέστησε αναμονή μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας.

Δεν θα επηρεαστεί και δεν πρέπει να επηρεαστεί το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων αυτές τις κρίσιμες ώρες, αλλά διεξέρχονται τώρα θεμάτων που αφορούν την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς που μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα μπορέσουν να εξοικονομήσουν τους οικονομικούς πόρους, όπως πρόσθεσε. Στόχος, σημείωσε ο Υπουργός Άμυνας, είναι να δημιουργήσουμε έναν ευέλικτο στρατό, ευέλικτο, που θα μπορεί να ανταποκριθεί στην εθνική του αποστολή. Υπάρχουν τομείς που πρέπει να γίνουν και μέσα από τον εκσυγχρονισμό θα εξοικονομηθούν αρκετά χρήματα.

 

Πηγή ΚΥΠΕ