Η υπέρτατη κοροϊδία της κυβέρνησης με τον χρυσό!


Διαβάστε επίσης: Μαφιόζικη παρουσίαση της δήλωσης Αναστασιάδη από Telegraph! (pic)

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

 

Του Φάνη Μακρίδη

Όχι, ούτε υπέρ του αντιμνημονιακού μπλοκ είμαι, ούτε πιστεύω πως είναι ώρα για εσωτερικές διαμάχες. Ο λόγος που τοποθετήθηκα με αυτό τον τρόπο είναι γιατί επιθυμώ να σταματήσει η κοροϊδία με το τι συμφωνήσαμε ή όχι με τους Ευρωπαίους(είναι πλέον φανερό πως εμείς δεν είμαστε τέτοιοι, ή τουλάχιστον δεν αντιμετωπιζόμαστε ως τέτοιοι).

Ενδεικτικό το θέμα με τον χρυσό, για το οποίο έχουμε υποστεί την υπέρτατη κοροϊδία. 

Το Reuters βγαίνει με δημοσίευμά του (10/04) κι αποκαλύπτει ότι η κυβέρνησή μας έχει συμφωνήσει με την Τρόικα να πωλήσει αποθέματα χρυσού που αντιστοιχούν με 400 εκατομμύρια ευρώ!

Μια ημέρα αργότερα, Κυβερνητικός εκπρόσωπος και Κεντρική Τράπεζα Κύπρου δηλώνουν πλήρη άγνοια για το θέμα και εμμέσως διαψεύδουν…

Και λίγες ώρες αργότερα (11/04) είχαμε την πανηγυρική διάψευση των… διαψευστών! Πέφτει στα χέρια μας έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κάνει ξεκάθαρα λόγο για συμφωνία της κυβέρνησης περί πώλησης χρυσού 400 εκατομμυρίων ευρώ! Διαβάστε: «29.The Cypriot authorities have committed to sell the excess amount of gold reserves owned by the Republic. This is estimated to generate one-off revenues to the state of EUR 0.4 bn via an extraordinary pay-out of central bank profits».

Το ρεσιτάλ κοροϊδίας συνεχίζεται… Σε εκπομπή του Al Jazeera που είδε χθες (17/04) το φως της δημοσιότητας, φιλοξενούνταν δηλώσεις του Ιωάννη Κασουλίδη. Ο Υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον συντάκτη του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου ήταν κατηγορηματικός για το θέμα:  «Όχι, ποτέ δεν μας ζητήθηκε να πωλήσουμε το χρυσό μας. Εξάλλου, πωλώντας τον θα πάρουμε 600 εκατομμύρια. Ας αφήσουμε τον χρυσό ως ασφάλεια για την Κύπρο».

Κι όμως, η κοροϊδία δεν σταμάτησε εκεί. Γιατί την ίδια μέρα έσκασε μύτη νέο δημοσίευμα, αντιφατικό σε σχέση με τις δηλώσεις του Κασουλίδη. Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ του Bloomberg, εμφανίζεται ο Χάρης Γεωργιάδης να μιλάει ξεκάθαρα για πώληση χρυσού! «Η κυπριακή Κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει μέρος των αποθεμάτων χρυσού της μέσα στους επόμενους μήνες, μια απόφαση που θα πρέπει να εγκριθεί από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης» σημείωνε ο συντάκτης της είδησης…

Τα συμπεράσματα ξεκάθαρα. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο…