Υπουργικό: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση για το πλάνο οικονομικής σωτηρίας


Διαβάστε επίσης: Το όγδοο διάταγμα της Κυβέρνησης για την χαλάρωση στις συναλλαγές 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10:00 το πρωί η διήμερη ολοήμερη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνέρχεται υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στη συνεδρία του, η οποία θα συνεχιστεί και αύριο, το Υπουργικό θα εξετάσει μέτρα προώθησης της ανάπτυξης, καθώς και προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε χθεσινό χαιρετισμό του στο 4ο επιχειρηματικό συνέδριο “Global Russia Business Meeting”, που διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων και τον οργανισμό Horasis, τα μέτρα αυτά θα επικεντρωθούν στην προώθηση της ανάπτυξης, στην προσφορά ευνοϊκών φορολογικών κινήτρων για τις υπάρχουσες ή νέες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, στην ενθάρρυνση ξένων επενδύσεων, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου και στη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού και φιλικού προς τις επιχειρήσεις περιβάλλοντος.

Χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε σειρά μέτρων για άμβλυνση της ζημιάς που υπέστη η ρωσική επιχειρηματική κοινότητα στην Κύπρο μετά το κούρεμα των καταθέσεων, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ότι οι επενδυτές μη κάτοικοι Κύπρου που διατηρούσαν καταθέσεις πριν την 15η Μαρτίου 2013 και υπέστησαν απώλειες τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων ευρώ θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για να πάρουν κυπριακή υπηκοότητα.

Μετά την πολιτική επικύρωση της δανειακής σύμβασης στο Eurogroup του Δουβλίνου, πλέον η κυβέρνηση αρχίζει προσπάθεια προκειμένου να καταρτίσει ένα σχέδιο για την ανάπτυξη, που θα βοηθήσει τον τόπο μας να ορθοποδήσει. Ετσι, αναμένεται να αποφασιστούν συγκεκριμένα μέτρα με στόχο να ενθαρρυνθεί η επιχειρηματική και επενδυτική δραστηριότητα, να δοθούν κίνητρα στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας και να εφαρμοστούν βαθιές διαρθρωτικές και εκσυγχρονιστικές τομές στο δημόσιο τομέα και ευρύτερα στην οικονομία.

Με πληροφορίες και από ΚΥΠΕ, το 24H θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα σας παρέχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.