Ευρωβουλευτές: Ζητούν απαντήσεις για το χειρισμό της κυπριακής περίπτωσης


 

Διαβάστε επίσης “ΑΗΚ: Παρατείνει τις διευκολύνσεις για εξόφληση λογαριασμών“.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ντέιλι Μέιλ, οι ευρωβουλευτές απαιτούν να μάθουν τις λεπτομέρειες των συνομιλιών που οδήγησαν σε εκείνο το σχέδιο, το οποίο απορρίφθηκε στη συνέχεια από την κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων. Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσαν να καλέσουν για καταθέσεις τους υπουργούς Οικονομικών που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της 15ης Μαρτίου.

Ο ευρωβουλευτής των Βρετανών Φιλελεύθερων Δημοκρατών Άντριου Νταφ δηλώνει στην εφημερίδα ότι η έρευνα θα μπορούσε να ξεκινήσει εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου. Ο κ. Νταφ επισημαίνει ότι ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ θα παρουσιαστεί ούτως ή άλλως ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25 Απριλίου. «Αν δε μας δώσει όλες τις απαντήσεις που ζητάμε, τότε θα υπάρχει στο Κοινοβούλιο πλειοψηφία υπέρ της διεξαγωγής έρευνας», προσθέτει ο Βρετανός ευρωβουλευτής.

Όπως σημειώνει η Ντέιλι Μέιλ, οι ειδικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ελάχιστες. Αφορούσαν μεταξύ άλλων την κατάρρευση της βρετανικής ασφαλιστικής εταιρείας Equitable Life, την εμφάνιση της νόσου των τρελών αγελάδων και τις μυστικές μεταφορές υπόπτων τρομοκρατών από τη CIA.

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ