2.2 εκ. ευρώ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για ερευνητικό έργο

 


 

Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!! 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Πρόκειται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, για τη μεγαλύτερη ερευνητική χορηγία European Research Council (ERC) Advanced Grant που δόθηκε ποτέ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και την πιο υψηλή διάκριση στον τομέα ευρωπαϊκών χορηγιών.

Όπως ανέφερε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης, το έργο θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013 και θα είναι διάρκειας 60 μηνών.

Το πρώτο μέρος του έργου αφορά την απασχόληση στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των νέων μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα εξετάζει τόσο το επίπεδο της απασχόλησης όσο και το είδος των θέσεων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί. Το δεύτερο μέρος της έρευνας θα εστιαστεί στην μελέτη της ανεργίας με ιδιαίτερη έμφαση κατά τις περιόδους ύφεσης.

Ο κ. Πισσαρίδης είπε ότι το έργο θα δημιουργήσει δέκα νέες θέσεις εργασίας για νέους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ανέφερε ότι από τα 8 ερευνητικά έργα που δόθηκαν στην Κύπρο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου εξασφάλισε τα 6 ERC Advanced Grand.

Ο κ. Χριστοφίδης σημείωσε ότι η πολιτεία θα πρέπει να συνδέσει τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου με τις ερευνητικές επιτυχίες του στην προσέλκυση ερευνητικών κονδυλίων.

Είπε ακόμα πως παρά την κρίση, το Πανεπιστήμιο Κύπρου συνεχίζει την ανάπτυξη του, με την έναρξη λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη, με προϋπολογισμό 108 εκατομμυρίων ευρώ, τα 42 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν δαπάνες από Ίδια Έσοδα του Πανεπιστημίου.

«Η ανάπτυξη συνεχίζεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς» σημείωσε, προσθέτοντας πως την τελευταία πενταετία η Κύπρος ήταν από τις τελευταίες χώρες της ΕΕ στην απορρόφηση διαρθρωτικών κονδυλίων, με μόνη εξαίρεση το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο, όπως είπε, «αποτελεί την ατμομηχανή της ερευνητικής ανάπτυξης στον τόπο μας».

Πηγή ΚΥΠΕ