Η Γερμανία μειώνει τους μισθούς των άλλων και αυξάνει τους δικούς της


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Κατά τους όρους της συμφωνίας, η οποία θα “τρέξει” για τους επόμενους είκοσι μήνες οι μισθοί θα αυξηθούν σε δύο στάδια. Η πρώτη αύξηση θα είναι 3,4% και θα δοθεί από την 1η Ιουλίου του 2013 και η δεύτερη 2,2% θα δοθεί από την 1η Μαϊου του 2014.

Η γερμανική ένωση μεταλλουργών IG Metall, μια ιδιαίτερα μαχητική συνδικαλιστική ένωση, ζητούσε αύξηση μισθών κατά 5,5% για το τρέχον έτος αλλά κατόπιν διαπραγματεύσεων επήλθε συμβιβασμός με την ομοσπονδία των εργοδοτών ώστε η αύξηση να είναι συνολικά στο επίπεδο που ζητούσε το συνδικάτο των μεταλλουργών, αλλά να δοθεί σε δύο στάδια και όχι ολοκληρωτικά κατά το τρέχον έτος.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο περιφερειακό κρατίδιο της Βαυαρίας είναι ουσιαστικά μια πιλοτική συμφωνία για το σύνολο της Γερμανίας και ταυτόχρονα απομακρύνει τον κίνδυνο απεργίας στον τομέα του μετάλλου, ο οποίος αντιπροσωπεύει ένα σύνολο από 3,7 εκατομμύρια εργαζόμενους στη Γερμανία.

Η συμφωνία- συμβιβασμός θα πρέπει στη συνέχεια να εγκριθεί από όλες τις περιφερειακές ενώσεις της IG Metall, αλλά αυτό θεωρείται ότι είναι μια τυπική διαδικασία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ