Ο “άφθαρτος”: 25χρονος ξεγέλασε τον θάνατο 8 φορές (vid)


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο Matthew Hawksley είναι 25 ετών και έχει καταφέρει να νικήσει τον θάνατο οκτώ φορές.

Η ιστορία του του νεαρού οξυγονοκολλητή από την Βρετανία είναι απίστευτη καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει περάσει τα πάνδεινα αλλά δε το βάζει κάτω.

Σύμφωνα με τη Dailymail, ο νεαρός έσπασε τον αυχένα του, έπαθε τέσσερις ανακοπές καρδιάς, αλλά επανήλθε, νίκησε έναν ανθεκτικό στα αντιβιοτικά χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο, μια βαριά πνευμονία και τον καρκίνο!

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2011, όταν πήγε για μπάνιο με τους φίλους του σε παραλία της Ιρλανδίας. Εκεί επιχειρώντας μια βουτιά σε νερά πολύ πιο ρηχά από ότι είχε υπολογίσει, έσπασε τον πέμπτο σπόνδυλο του αυχένα του.

Επίσης, τα πνευμόνια του γέμισαν νερό και η καρδιά του σταμάτησε.

Μέσα στην ατυχία του ήταν πολύ τυχερός γιατί οι φίλοι του στην αρχή και οι διασώστες στην συνέχεια, τον επανέφεραν από τρεις ανακοπές!

Μάλιστα ήταν σε κώμα επί πέντε εβδομάδες ενώ επανήλθε μετά από μήνες. Κατά την διάρκεια της νοσηλείας του δε και ενώ ο οργανισμός του ήταν πολύ αδύναμος μολύνθηκε από χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο (MRSA).

Πρόκειται για μια συνηθισμένη και άκρως επικίνδυνη ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έπαθε και βαριά πνευμονία, την οποία και ξεπέρασε.

 

“Κατά κάποιο τρόπο νιώθω ο πιο άτυχος που ξέρω αλλά υποθέτω πως είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος της Βρετανίας”, λέει και περιγράφει πως όταν συνήλθε από το κώμα ήταν εντελώς παράλυτος, έβλεπε μόνο ασπρόμαυρα σχήματα και μπορούσα να επικοινωνήσει μόνο βλεφαρίζοντας και βγάζοντας τη γλώσσα του έξω.

Ωστόσο, υπήρχε και άλλο χτύπημα της μοίρας αφού οι γιατροί βρήκαν έναν κακοήθη όγκο

“Ομολογώ όμως πως ήταν τεράστιο χτύπημα για μένα η είδηση ότι έχω καρκίνο, διότι όταν το έμαθα είχα μόλις κάνει τα πρώτα μου βήματα και τώρα έπρεπε να δώσω ακόμα μία μάχη. Δεν το έβαλα κάτω, όμως, έπρεπε να προσπαθήσω”, αναφέρει και συμβουλεύει πως “δεν πρέπει ποτέ να το βάζουμε κάτω, αλλά να μαζεύουμε τα κομμάτια μας και να συνεχίζουμε με ό,τι έχουμε”.

Τώρα μάλιστα ετοιμάζεται να τρέξει ως ερασιτέχνης τριαθλητής για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 


Matthew Hawksley tells how he has escaped death από Newscaster

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.