Αύξηση ενοικίων ζητά η εκκλησία

   


 Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας

 Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Σύμφωνα με καταγγελίες του γραμματέα της ΠΟΒΕΚ κ. Στέφανο Κουρσάρη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αναφέρθηκε ότι εκκλησίες και ειδικά η Μητρόπολη Κιτίου, αντί να βοηθά λόγω κρίσης με μειώσεις ενοικίων, ζητά αυξήσεις.

Ενδεικτικές μάλιστα είναι οι καταγγελίες είκοσι περίπου ενοικιαστών καταστημάτων σε κεντρική περιοχή στη Λάρνακα όπου παραδέχονται ότι τους ζητήθηκε αύξηση ενοικίου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, ο γ.γ της ΠΟΒΕΚ προκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να θυμηθεί όσα  είχε δηλώσει, ότι δηλαδή η Εκκλησία θα στηρίξει τους εργαζόμενους και να σταματήσει να διώκει καταστηματάρχες ειδικά αυτή την περίοδο.

Ο κ. Κουρσάρης επίσης κατήγγειλε και τον υπουργό Εσωτερικών κ.Σωκράτη Χάσικο αφού όπως είπε οι δηλώσεις του στο θέμα ενοικίων έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας που οριοθετεί την μείωση των ενοικίων κτηρίων που νοικιάζει η κυβέρνηση μέχρι και 30%.  

 

Τέλος ο κ. Κουρσάρης υποστήριξε, αναφερόμενος στη πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για μείωση ενοικίων 20%,  πως καταβάλλεται προσπάθεια από συγκεκριμένους κύκλους που εξυπηρετούν πιθανόν κάποια συμφέροντα να εξουδετερώσουν τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση.