ΑΚΕΛ: Αντιφατική προσέγγιση ΔΗΣΥ-Κυβέρνησης για Ιατρική Σχολή

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε δηλώσεις του το μεσημέρι ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης είπε ότι «ο Υπουργός Υγείας εξαγγέλλει την πολιτική απόφαση για μεταφορά του ακτινοθεραπευτικού Λευκωσίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου και την ίδια στιγμή ο κυβερνών Συναγερμός καταθέτει πρόταση νόμου για την αναστολή λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής».

Είπε επίσης ότι η φιλοσοφία των συνεχών περικοπών και κατάργησης αναπτυξιακών έργων ενέχει τον κίνδυνο θυματοποίησης νέων και καρκινοπαθών συνανθρώπων μας.

«Σε λίγες μόνο μέρες αρχίζουν οι προεισαγωγικές εξετάσεις και μαθητές μας είναι έτοιμοι να διαγωνιστούν για μια θέση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου», είπε ο κ. Χριστοφίδης, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ τάσσεται υπέρ της υποδοχής φοιτητών τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στη Σχολή.

Συνέχισε λέγοντας ότι η συνεισφορά των ακαδημαϊκών της Ιατρικής Σχολής θα βοηθήσει σημαντικά την υγεία του τόπου, ενώ η παραμονή φοιτητών στην Κύπρο θα βοηθήσει τον τόπο σε παραμονή συναλλάγματος.

Η παιδεία και η υγεία, πρόσθεσε ο κ. Χριστοφίδης, προσφέρονται για στήριξη της οικονομίας, προσελκύοντας φοιτητές και ασθενείς αντίστοιχα, από το εξωτερικό. Παράλληλα είπε ότι η Ιατρική Σχολή αναμένεται να προσελκύσει σημαντικά ευρωπαϊκά και άλλα κονδύλια, δημιουργώντας επιπρόσθετες θέσεις εργασίας.

«Η Κύπρος δεν μπορεί να μετατραπεί σε περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο με περιστολές προγραμμάτων και υποβάθμιση της Παιδείας» συμπλήρωσε και είπε ότι για το λόγο αυτό το ΑΚΕΛ διαφωνεί με την πρόθεση κατάργησης των δύο Πολυτεχνικών Σχολών, του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΤΕΠΑΚ.

Η προσέγγιση του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης για μη λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού και της Ιατρικής Σχολής εύλογα δημιουργεί ερωτήματα για το τι κρύβεται πίσω από αυτή την προσέγγιση, κατέληξε ο κ. Χριστοφίδης.

Πηγή ΚΥΠΕ