ΑΚΕΛ: Καταδικάζει αναφορές Ρασμούσεν για ΑΟΖ – Κυπριακό

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «καμιά έκπληξη δεν προκαλούν στο ΑΚΕΛ οι δηλώσεις του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, αφού το ΝΑΤΟ συνεχίζει να αξιολογεί ως ιδιαίτερα σημαντική την Τουρκία για την εξυπηρέτηση των ιδιοτελών συμφερόντων του στην περιοχή. Σε αυτό το πνεύμα αξιολογεί τη λύση του Κυπριακού και την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου στην κυπριακή ΑΟΖ».

Προσθέτει ότι «ο κυπριακός λαός βιώνει ακόμη στο πετσί του την καταστροφική δράση του ΝΑΤΟ στην Κύπρο, όπως επίσης γνωρίζει ότι το ΝΑΤΟ είναι υπεύθυνο για σειρά άδικων πολέμων, δικτατοριών, φασιστικών πραξικοπημάτων και για τον ανείπωτο πόνο και οδύνη που προκαλεί σε λαούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη».

«Σε αυτό τον Οργανισμό είναι που επιμένει να εντάξει την Κύπρο η κυβέρνηση Αναστασιάδη, της οποίας φαίνεται ότι το πάθημα δεν έγινε μάθημα, όταν πριν λίγες βδομάδες οι άλλοι φίλοι του κ. Αναστασιάδη επέβαλλαν με ωμό και αδίστακτο τρόπο καταστροφικές συνταγές για την οικονομία της Κύπρου», αναφέρει το ΑΚΕΛ.

Καταλήγοντας, το ΑΚΕΛ, αναφέρει πως «την ώρα που ο κ. Αναστασιάδης απευθύνεται στους φίλους του στο ΝΑΤΟ για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, αυτοί απαντούν χρησιμοποιώντας την τουρκική επιχειρηματολογία αναφορικά με την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ».

Πηγή ΚΥΠΕ