Αλλαγή σχεδίων η Διεθνής έκθεση ξεκινά Οκτώβρη


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Αρχή έλαβε αυτή την απόφαση «σταθμίζοντας τα δεδομένα που επικρατούν σήμερα στην Κυπριακή οικονομία και μετά από διαβούλευση με την  εμποροβιομηχανική κοινότητα του τόπου μας, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού».

Όπως αναφέρεται, «σκοπός της Διεθνούς Έκθεσης από την πρώτη χρονιά καθιερώσεως της, είναι η στήριξη του εμπορίου και της αγοράς στον τόπο μας καθώς και η ανάδειξη των δυνατοτήτων και προοπτικών της οικονομίας μας , στόχοι που παραμένουν μέχρι και σήμερα αναλλοίωτοι».

Σημειώνεται ότι «η 24η Μαίου 2013 ως ημερομηνία έναρξης της 38ης Διεθνούς Έκθεσης είχε καθοριστεί από το Μάϊο του 2012 με τη λήξη της περσινής έκθεσης.  Οι σημερινές όμως συνθήκες καθώς και το αίτημα πάρα πολλών παραδοσιακών εκθετών για μετακίνηση της ημερομηνίας, ούτως ώστε να τους δοθεί ευκαιρία να προετοιμαστούν και να προχωρήσουν στις αναγκαίες παραγγελίες και εκτελωνίσεις των προϊόντων τους, που ειδικά φέτος είχαν καθυστερήσει, οδήγησαν την Αρχή στη λήψη της σχετικής απόφασης», προστίθεται.

Στόχος της Αρχής, αναφέρει η ανακοίνωση, «δεν είναι απλά και μόνο η πραγματοποίηση εκθέσεων αλλά και ο σωστός τρόπος διοργάνωσης και παρουσίασης προς επίτευξη του αντικειμενικού σκοπού, δηλαδή της σωστής προώθησης της εικόνας της Κυπριακής οικονομίας».