Αναβάθμιση της Ελλάδας από τον Fitch


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε Β – (μείον) από CCC αναβάθμισε ο Οίκος Fitch την Ελλάδα, επικαλούμενος την εξισορρόπηση των οικονομικών μεγεθών αλλά και την πρόοδο στην εξάλειψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, που έχουν μειώσει στο ελάχιστο τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

«Η τιμή ήταν υψηλή όσον αφορά την απώλεια παραγωγής και την αύξηση της ανεργίας και η ικανότητα για ανάκαμψη εξακολουθεί να είναι υπό αμφισβήτηση. Παρ ‘όλα αυτά, η κυρίαρχος ελάφρυνση του χρέους και η χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων έχουν ωθήσει τα τελευταία τρία χρόνια προς τα πάνω τα μέτρα του οικονομικού κλίματος σε ιστορικά υψηλά και ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη έχει υποχωρήσει», δήλωσε εκπρόσωπος της Fitch. 

Οπως τονίζουν από τον διεθνή Οίκο, η προοπτική αξιολόγησης είναι σταθερή. Η Ελλάδα έχει αξιολογηθεί στο B – (μείον), με σταθερές προοπτικές από την Standard & Poors, ενώ η Moodys Investors Service έχει βαθμολογία C για την πίστωση. Και οι τρεις εξακολουθούν να είναι έχουν την χώρα όμως ακόμη πολύ χαμηλά.