Ξεκίνησε η διαδικασία αναδιάρθρωσης στις ΚΑ πλην πλεονασμού προσωπικού


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Από πλευράς του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία σε ό,τι αφορά τον τερματισμό της μίσθωσης αεροσκαφών, την αναδιάρθρωση δρομολογίων που προβλέπονται ήδη από το σχέδιο αναδιάρθρωσης και τη σύμπτυξη υπηρεσιών για την εξοικονόμηση πόρων, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Τάσος Μητσόπουλος.

Ερωτηθείς για την πορεία εφαρμογής του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, ο κ. Μητσόπουλος είπε πως οι συντεχνίες έχουν αναλάβει την υποχρέωση να υποβάλουν το κείμενο της συμφωνίας στα συλλογικά σώματα των συντεχνιών προκειμένου να τύχει της τελικής έγκρισης.

«Η ενημέρωση η τελευταία που είχα», πρόσθεσε, «είναι ότι ευθύς μετά τις γιορτές του Πάσχα θα υπάρξει η έναρξη εφαρμογής και των άλλων προνοιών του σχεδίου αναδιάρθρωσης».

Σημείωσε πως «από πλευράς του ΔΣ έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία σε ό,τι αφορά τον τερματισμό της μίσθωσης αεροσκαφών, σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση δρομολογίων που προβλέπονται ήδη από το σχέδιο, και από τη συμφωνία στην οποία έχουμε καταλήξει, και σε ό,τι αφορά την σύμπτυξη υπηρεσιών για την εξοικονόμηση πόρων».

Ο Υπουργός Συγκοινωνών ανέφερε πως «αυτό το οποίο ουσιαστικά απομένει είναι να αρχίσει η διαδικασία πλεονασμού του προσωπικού, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, που εκ των πραγμάτων είναι ίσως και το πιο ευαίσθητο και το πιο δύσκολο σημείο αυτής της συμφωνίας».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε πως θα υπάρξει τακτική συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας θα γίνει ενημέρωση για την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ