Μέλη του Ελληνοαμερικανικού ινστιτούτου δέχθηκε o ΠτΔ

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΑΗΙ κ. Νίκος Λαρυγγάκης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι «ένας από τους μεγαλύτερους μας στόχους είναι να προωθούμε τα εθνικά θέματα στην Αμερικανική Κυβέρνηση και ένα από τα βασικά μας θέματα είναι το Κυπριακό.

Αντιπροσωπεία του ΑΗΙ έρχεται κάθε χρόνο στην Κύπρο για να έχουμε συναντήσεις και συζητήσεις με τους αρμόδιους στην Κυβέρνηση, για να έχουμε ενημέρωση σε σχέση με το πώς έχουν τα πράγματα τώρα, αλλά και για τους ενημερώσουμε και εμείς για τις αντιδράσεις στην Αμερική, με σκοπό να προωθήσουμε το εθνικό μας θέμα εκεί.

Εχουμε πολλές δραστηριότητες αυτή τη στιγμή, καταθέσαμε ένα νομοσχέδιο στο Κογκρέσο πριν από δύο εβδομάδες το οποίο καλεί την Αμερικανική Κυβέρνηση, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο, να μην αλλάξει η πορεία κατεύθυνσης και να ασκηθούν πιέσεις στην Κύπρο για λύση στο Κυπριακό η οποία δεν θα ήταν η ιδανική αυτή τη στιγμή.

Καταθέσαμε αυτό το νομοσχέδιο και έχουμε κάνει και κάποιες άλλες προτάσεις. Για την οικονομία έχουμε κάνει ενημερώσεις εξηγώντας στους Αμερικανούς την ουσία της οικονομικής κρίσης, καθώς υπάρχει μια παραπληροφόρηση στο εξωτερικό για την οικονομία εδώ. Εμείς προσπαθούμε να εξηγήσουμε την αλήθεια σε σχέση με τα γεγονότα που προκάλεσαν την κρίση.

Αυτές είναι οι συζητήσεις που είχαμε με τον κ. Πρόεδρο, τον ενημερώσαμε για τις δράσεις που προωθούμε στην Αμερική και ο Πρόεδρος μας ενημέρωσε για τις θέσεις της Κυβέρνησης».