«Η Κύπρος δεν θα ακολουθήσει το παιχνίδι απειλών της Τουρκίας»

 

O υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος»,  δήλωσε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν προτίθεται να ακολουθήσει την Τουρκία στο παιγνίδι των απειλών» και τόνισε πως ο σχεδιασμός μας παραμένει ανεξάρτητος και ανεπηρέαστος των τουρκικών εκφοβισμών.


 

Eγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η Κύπρος, όπως επισήμανε ο Ιωάννης Κασουλίδης, θα προχωρήσει με τις έρευνες για το φυσικό αέριο. «Η Λευκωσία επιθυμεί να διαβουλευτεί με μια ειλικρινή Τουρκία, που θα προσπαθεί πραγματικά να συνεισφέρει στην επίλυση του κυπριακού», ξεκαθάρισε ο Υπουργός Εξωτερικών λίγα 24ωρα πριν από τις χωριστές συναντήσεις που θα έχει στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον Αμερικανό ομόλογό του στην Ουάσιγκτον.


 

Διαβάστε επίσης “Μεγάλη συρρίκνωση της οικονομίας για τα κράτη της Ευρώπης”.


Αναφερόμενος στις επιστολές Νταβούτογλου  σε βάρος της χώρας μας, ο κύριος Κασουλίδης ξεκαθάρισε πως «είναι και υποχρέωσή μας να απαντούμε όταν μια χώρα αναφέρεται σε θέματα που θίγουν την εθνική μας κυριαρχία». 

Ο κ. Κασουλίδης αναφέρει σε σχέση με το περιεχόμενο μιας λύσης του Κυπριακού πως «το Σχέδιο Ανάν δεν υπάρχει πλέον. Ευθύνη μας, είναι να εφαρμόσουμε τη θέληση του λαού». Φυσικά, επισήμανε, δεν θα ξεκινήσουμε από μηδενική βάση «αλλά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει δηλώσει ότι δεν είναι δεσμευμένος με ορισμένες θέσεις που διατυπώθηκαν κατά τις προηγούμενες συνομιλίες».