Το ΑΚΕΛ…κρυώνει ο Τσίπρας…φτερνίζεται

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Το “αδερφό” κόμμα στην Κύπρο ζητά έξοδο από το ευρώ φέρνοντας σε αμηχανία την ελλαδική Αριστερά, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα»

Η απροσδόκητη αυτή τροπή που έλαβαν τα πράγματα στην Κύπρο, επηρεάζει την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, αφού για πρώτη φορά τίθεται ευθέως ένα τέτοιο θέμα σε χώρες τις ευρωζώνης και φέρνει στην επιφάνεια τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ για τη στρατηγική παραμονή ή όχι στο ενιαίο νόμισμα  

Αλυσιδωτές συνέπειες και στην εν Ελλάδι Αριστερά, με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να βρίσκονται σε αμήχανη στάση, φαίνεται να έχει η κίνηση του ΑΚΕΛ να προχωρήσει στην άμεση εκπόνηση μελέτης για τη διατύπωση πρότασης εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη .

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δε καλοβλέπει την κίνηση του ΑΚΕΛ, σε μία στιγμή που η προσπάθεια μετατόπισης προς το Κέντρο επιβάλει άνοιγμα στην Ευρώπη για τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες, υποστηρίζοντας ότι η λύση στο κυπριακό πρόβλημα πρέπει να αναζητηθεί εντός της ευρωζώνης.

Η επιστροφή στη δραχμή, δε θα έλυνε κανένα πρόβλημα, ούτε και για την Ελλάδα, με βάση τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα νέα δεδομένα λοιπόν, που διαμορφώνει το ΑΚΕΛ γίνονται αποδεκτά με καχυποψία από την αριστερή πτέρυγα του ελληνικού πολιτικού συστήματος .

Από την άλλη η Κουμουνδούρου εξέφρασε τη συμπαράσταση της στις προσπάθειες του ΑΚΕΛ, φροντίζοντας, να μην βρεθεί απέναντι από ένα κόμμα με το οποίo οφείλει να συζητήσει για την περίφημη «συμμαχία του ευρωπαϊκού Νότου», απέναντι στη σκληρή πολιτική του Βερολίνου. 

Να σημειωθεί, ότι όλο και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , εκτιμούν ότι η Γερμανία θα σκληρύνει μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, την στάση της έναντι της Ελλάδα και των άλλων χωρών που βρίσκονται στον ζυγό του μνημονίου.  Το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ και η επιστροφή στην δραχμή, είναι ο φόβος της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.