«Αποφασισμένη να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα η Ε.Ε.»


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Με την επίτροπο, αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις της ΕΕ Σεσίλια Μάλμστρομ, συναντήθηκε στις 9:00 το πρωί στο γραφείο του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της Ελλάδας Νίκος Δένδιας.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Δένδιας ξενάγησε την κ. Μάλμστρομ στις εγκαταστάσεις των επιτροπών ασύλου που βρίσκονται δίπλα στο υπουργείο, στο παλαιό κτίριο της ΕΡΤ, στη συμβολή των λεωφόρων Μεσογείων και Κατεχάκη.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και η κ. Μάλμστρομ δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένη από αυτά που είδε. Όπως είπε, έχουν γίνει θετικά βήματα, αλλά υπάρχουν κάποια προβλήματα τα οποία, όμως, θα ξεπεραστούν. Η επίτροπος τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, η οποία ενώ περνάει μεγάλη οικονομική κρίση, δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη.

Ο κ. Δένδιας, επισήμανε ότι οι εγκαταστάσεις ασύλου, που διαθέτει αυτήν τη στιγμή η χώρα μας, αποτελούν πρότυπο στην Ευρώπη και υπογράμμισε την ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρέχει χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

 

Πηγή: newsbeast.gr