Αρχιεπίσκοπος: Να προσγειωθούμε άπαντες και να δουλέψουμε σκληρά

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Πρέπει να εργαστούμε όλοι πολύ σκληρά γιατί μόνο έτσι «θα βγούμε από πάνω», πρόσθεσε. Ο λαός μας, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, ξέρει να ζει και με τα λίγα και με τις σπατάλες. «Σήμερα δεν μας χρειάζονται οι σπατάλες, να τις ξεχάσουμε. Θα ζήσουμε με τα λίγα, θα βάλουμε πείσμα για να δείξουμε και στους εταίρους μας στην Ευρώπη ότι αυτός ο λαός έχει βαθιές ρίζες και δεν μπορεί κανείς να τον ξεριζώσει», ανέφερε.

Θα εργαστούμε σκληρά για να τους αποδείξουμε ότι αυτός ο τόπος θα ζήσει, σημείωσε. Είπε πως αισθάνεται τιμή που γιορτάζει με την ΣΕΚ την εργατική πρωτομαγιά γιατί ξεκίνησε ως εργάτης και ξέρει τί σημαίνει εργατιά. «Έκανα και επιστάτης, αλλά ήμουν πρώτα εργάτης και κατά δεύτερο λόγο επιστάτης». Είπε πως είναι και εργοδότης, αλλά καταλαβαίνει και τις δύο θέσεις, του εργοδότη και του εργάτη.

Ευχαρίστησε για την επιταγή που του επέδωσε σήμερα ο Αναπληρωτής ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας για ενίσχυση των απόρων από την εκκλησία, «που είναι ο τίμιος ιδρώτας όλων σας». Θα αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διαβεβαίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυστόστομος, λέγοντας πως καταστάλαξε μέσα του ότι «με τέτοιο λαό δεν μπορούμε να αποτύχουμε».

Είμαι καθημερινά μάρτυρας προσφορών, είπε, σημειώνοντας ότι δεν προσφέρουν μόνο όσοι έχουν, αλλά και όσοι δεν έχουν. Είναι πιο θετική η προσφορά της χήρας με το δίλεπτό της, όπως λέει το Ευαγγέλιο, σημείωσε, υπογραμμίζοντας τη σημασία των 20 ή 50 ευρώ «μερικών συνταξιούχων που έρχονται με πολλή αγάπη να τα προσφέρουν. Γι’ αυτό πιστεύω ότι με τέτοιο λαό δεν πρόκειται να παραδοθούμε σε κανέναν, ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Τρόικα, ούτε στους ισχυρούς της γης», ανέφερε.

Η Εκκλησία θα σταλεί δίπλα στον πόνο του απλού ανθρώπου, θα του συμπαρασταθεί, θα ζήσουμε μαζί, θα βαδίζουμε μαζί, μέχρι να φθάσουμε στο τέρμα που πρέπει να είναι η επιτυχία του λαού μας όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο, πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε χρόνια πολλά και το υπόλοιπο της Μεγάλης Εβδομάδας να βιώσουμε όλοι το πάθος του Κυρίου και η χαρά της Αναστάσεως να πλημμυρίσει τις ψυχές όλων μας.

Πηγή ΚΥΠΕ