“Χρύσο” για Αστυνομία στην πάταξη κλοπής Χαλκού


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


H επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε  σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο, καθώς και στην επικράτεια των  Βρετανικών Βάσεων και ήταν στο πλαίσιο Πανευρωπαϊκής Επιχείρησης, αποτελεί δράση του κύκλου πολιτικής της ΕΕ για το  σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα.

Πρόκειται για σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση του φαινομένου των κλοπών μετάλλων, το οποίο απασχολεί τα πλείστα ευρωπαϊκά κράτη, αφού για πρώτη φορά υπήρξε συντονισμός και συνεργασία μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων τόσο σε Κυπριακό, όσο και σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.  Συγκεκριμένα, στη χθεσινή επιχείρηση συμμετείχαν, η Αστυνομία, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος,  το Τμήμα Τελωνείων και η Υπηρεσία Φ.Π.Α από το Υπουργείο Οικονομικών, τα Τμήματα Επιθεωρήσεων και Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ως επίσης η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν ποσότητες χαλκού, έγινε αριθμός συλλήψεων για διάφορα αδικήματα, ενώ εκδόθηκε επίσης μεγάλος αριθμός εξωδίκων καταγγελιών.  Βάσει του απολογισμού, κατά την επιχείρηση σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

– Ανευρέθηκε ποσότητα χαλκού βάρους 70-80 κιλών στην κατοχή οδηγού, εναντίον του οποίου διερευνάται υπόθεση παράνομης κατοχής περιουσίας

– Εντοπίστηκε  μεγάλη ποσότητα από σύρματα χαλκού

– Ελέγχθηκαν 33 συνολικά υποστατικά

– Ελέγχθηκαν 97 οχήματα που μετέφεραν μέταλλα

– ΄Εγιναν 34 τροχαίες καταγγελίες οχημάτων, στα οποία μεταφέρονταν μέταλλα

– Έγιναν 61 καταγγελίες από το Τμήμα Περιβάλλοντος

– ΄Εγιναν 20 καταγγελίες από το Υπουργείο Εργασίας

– Ελέγχθηκαν 16 υποστατικά από την υπηρεσία Φ.Π.Α.

Τα αποτελέσματα της επιχείρησης θα αξιολογηθούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο τη συνέχιση και ενδυνάμωση της κοινής αυτής προσπάθειας,  που αποσκοπεί στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της διάπραξης αδικημάτων, που αφορούν την κλοπή μετάλλων. Παράλληλα, το πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας και δράσης θα αξιοποιηθεί για την καταπολέμηση και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος.