Δεν ζητάνε βοήθεια οι Κύπριοι.. λόγω αξιοπρέπειας

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Η οικονομική κρίση έφερε τα πάνω κάτω με αποτέλεσμα ο κόσμος που είχε το σπίτι του, το αυτοκίνητο του, την δουλειά και το κομπόδεμα του, να μην έχει πλέον να φάει και πολλές φορές να μένει ακόμα και στο δρόμο. 

Ο άλλοτε οικονομικά άνετος Κύπριος όμως που πάντα είχε σαν προτεραιότητα την εικόνα του, τώρα με αυτά τα δεδομένα φοβάται να παραδεχτεί το πρόβλημα του μη θέλοντας να εκτεθεί στον περίγυρό του.  Το αποτέλεσμα αυτού, να υπάρχουν πολλές οικογένειες στα πρόθυρα πείνας και απλά εμείς να μην το γνωρίζουμε.  

Σύμφωνα με πηγές της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας, παρατηρείται πλέον αύξηση στις περιπτώσεις οικογενειών που πεινούν αλλά λόγω αξιοπρέπειας δεν καταφεύγουν στα Κοινωνικά παντοπωλεία της περιοχής για να λάβουν βοήθεια, φοβούμενες τον κοινωνικό στιγματισμό, ο οποίος λειτουργεί αποτρεπτικά ειδικά σε μικρές κοινωνίες όπως τα Κοκκινοχώρια και γενικώς την ελεύθερη Αμμόχωστο. 


 

Δείτε επίσης: Στο δρόμο δεκάχρονη και ηλικιωμένοι  


 

«Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί που προσέρχονται πλέον στα σημεία παροχής τροφίμων, αλλά το πόσοι είναι αυτοί που δεν προσέρχονται λόγω αξιοπρέπειας και προτιμούν να υποφέρουν από την πείνα» ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας στον Φιλελεύθερο, παραδειγματίζοντας μάλιστα την περίπτωση μιας μητέρας πέντε ανήλικων παιδιών που πρόσφατα εξομολογήθηκε σε ιερωμένο της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου πως η οικογένεια της υποφέρει από την πείνα καθώς ο σύζυγός της είναι άνεργος για δύο χρόνια και πλέον έχουν εξαντληθεί όλοι οι οικονομικοί και πρακτικοί τρόποι επιβίωσης. 

Το στέλεχος της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας, καλεί το κράτος να βρει τρόπους στο θέμα ανατροφοδότησης του κοινού με τρόφιμα, αφού το συγκεκριμένο θέμα έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις.