Διακομματική Επιτροπή για τις μαζικές προσφυγες ε/κ περιουσιών


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!! 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


 

Το κύριο μέρος της συζήτησης, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, επικεντρώθηκε στο θέμα των μαζικών προσφυγών από ελληνοκυπρίους στην επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα. 

Ερωτηθείς αν δόθηκαν στοιχεία στους πολιτικούς αρχηγούς για τον αριθμό αυτών των προσφυγών, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «δόθηκαν στοιχεία, αλλά περιμένουμε να δοθούν ακόμη περισσότερα με τη σύσταση της Επιτροπής, η οποία όντως θα πρέπει να μελετήσει σε βάθος το ζήτημα, διότι φαίνεται να έχει πάρα πολλές πτυχές».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν στοιχεία για τις πωλήσεις που έχουν γίνει, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, διότι είναι θέμα που έχει σχέση ακόμα και με το ΕΔΑΔ και θα ήθελα να μην επεκταθώ διότι πιστεύω πως οποιαδήποτε επέκταση του θέματος και συζήτηση θα κάνει περισσότερη ζημιά από ό,τι νομίζουμε».

Κληθείς να πει κατά πόσο υπάρχει περίγραμμα για αυτή τη διακομματική Επιτροπή, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «η Επιτροπή απλώς θα μελετήσει σε βάθος το ζήτημα και θα φέρει ενώπιον της σύσκεψης αρχηγών ή του Εθνικού Συμβουλίου, όλα τα πορίσματα της».

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24Η, μέχρι την Δευτέρα θα πρέπει όλα τα κόμματα να προτείνουν πρόσωπα που να συμμετέχουν στην επιτροπή, η οποία θα στελεχωθεί με ένα άτομο από κάθε κόμμα.