Ρωσία: Αδύνατον, μέχρι τα τέλη Μαΐου η διάσκεψη για τη Συρία


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί ως τα τέλη Μαΐου η διεθνής διάσκεψη με στόχο την έναρξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για τον τερματισμό της κρίσης.

Την Τρίτη, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο ρώσος ομόλογος του Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσαν πως Ουάσινγκτον και Μόσχα θα επιδιώξουν την πραγματοποίηση διάσκεψης για τη Συρία και εξέφρασαν την ελπίδα πως αυτό θα γίνει μέσα στον Μάιο.

“Μέχρι τα τέλη Μαΐου είναι αδύνατον”, τόνισε ο ρώσος αξιωματούχος που ήταν παρών στις συνομιλίες χθες Παρασκευή του προέδρου Πούτιν με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

“Το θέμα είναι περίπλοκο. Δεν είναι ρεαλιστικό να ορίσουμε ένα τόσο αυστηρό χρονοδιάγραμμα”, πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

“Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν θα είναι διάσκεψη” ή αν η συνάντηση θα έχει “άλλη μορφή”, διευκρίνισε.

Ο αξιωματούχος αυτός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, υπογράμμισε πως “υπάρχουν διαφωνίες: ποιοι θα συμμετάσχουν, ποιοι νομιμοποιούνται και ποιοι όχι”.

“Είναι προφανές πως οι συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν χωρίς εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης, όμως το θέμα είναι ένα: ποια αντιπολίτευση”, είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως η συριακή αντιπολίτευση δεν είναι ενωμένη και συνεπώς δεν μπορεί να εκφράσει μια μόνο άποψη”.

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.