Δολοφόνησαν με λανέιτ σκυλιά στη Δασούπολη

 


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!! 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Της Άρτεμις Ελένης Καζά

Εξαγριωμένοι είναι οι φιλοζωικοί οργανισμοί και όχι μόνο με περιστατικό που σημειώθηκε χτες σε πολυσύχναστο πεζόδρομο στη Δασούπολη, όπου 3 σκυλιά δηλητηριάστηκαν από λανέιτ σε κρέας που βρήκαν, με αποτέλεσμα τα δύο από αυτά να πεθάνουν και το τρίτο μετά από παρέμβαση κτηνιάτρου να είναι καλά. 

Το περιστατικό που σοκάρει και δεν είναι το πρώτο που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με καταγγελίες της διαχειρίστριας του φιλοζωικού οργανισμού “Arc of Strays”, Χρύσω Κακοφεγγίτου, έγινε χτες σε πεζόδρομο στη Δασούπολη.

“Δεν είναι το πρώτο περιστατικό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες και κάποιος πρέπει να δει το θέμα. Την περασμένη εβδομάδα δηλητηρίασαν σκυλιά με τον ίδιο σχεδόν τρόπο στο Στρόβολο, κάποιες μέρες πριν στον Άγιο Δομέτιο” ανέφερε η διαχειρίστρια του οργανισμού, σχολιάζοντας ότι  αν δεν κάνουμε κάτι και συνεχιστεί η κατάσταση μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα όχι μόνο για τους σκύλους, γάτους αλλά και για τόσους πεινασμένους ανθρώπους που κυκλοφορούν. 

“Έχει ακόμα και στην Κύπρο πεινασμένους ανθρώπους και όπως είδαμε και άστεγους. Αν ο δολοφόνος που έβαλε το λανέιτ για να σκοτώσει σκύλους μάθαινε ότι σκότωσε και κάποιον άνθρωπο, τουλάχιστον τότε δεν θα καταλάβαινε ότι είναι δολοφόνος; Πρέπει να γίνει και αυτό για να πατάξουμε το φαινόμενο;” αναρωτήθηκε η διαχειρίστρια του οργανισμού.

Στον συγκεκριμένο πεζόδρομο συνηθίζεται να πηγαίνουν βόλτα ιδιοκτήτες σκύλων με τα σκυλάκια τους, αλλά και παιδιά με τους γονείς τους. 

Ο δολοφόνος σκύλων κατάφερε να σκοτώσει δύο σκυλάκια και να δηλητηριάσει τρίτο, το οποίο ευτυχώς λόγω γρήγορης παρέμβασης κτηνιάτρου σώθηκε.

Ιδιοκτήτης του τρίτου σκύλου δεν πρόσεξε ότι το σκυλί του έγλυφε ένα κομμάτι κρέας από το δρόμο και κατάλαβε ότι κάτι λάθος συμβαίνει όταν ο σκύλος σταμάτησε να περπατά, και άρχισε να τρέμει βγάζοντας σάλια και αφρούς.

Ευτυχώς κτηνίατρος μπόρεσε να δει το σκυλάκι αμέσως και έτσι το γλύτωσε.

“Πρέπει να αντιδράσουν άμεσα οι αρχές και καλούμε τον Υπουργό Γεωργίας που είναι από τους λίγους που ασχολήθηκαν με το θέμα και έβαλε επιτροπή για τη νομοθεσία σκύλων, να λάβει δραστικά μέτρα και για αυτό”.