Πράσινο φως για την εκταμίευση της πρώτης δόσης η Κύπρος

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Έγγραφο του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο δόθηκε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της γερμανικής Βουλής, αναφέρει ότι η Κυβέρνηση της χώρας στηρίζει την εκταμίευση της πρώτης δόσης.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa), την Τετάρτη ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης θα αποφασίσει για την εκταμίευση της πρώτης δόσης.

Επίσης, αναφέρεται ότι η Κομισιόν θεωρεί πως η Κύπρος έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για να της καταβληθεί η πρώτη δόση των τριών δισεκατομμυρίων.

Η Κύπρος πληροί τους όρους για καταβολή της πρώτης δόσης, λέει η Κομισιόν 

Η Κύπρος έχει εκπληρώσει όλους τους απαιτούμενους όρους για να λάβει την πρώτη δόση του πακέτου διάσωσης, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία είχε πρόσβαση το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Κύπρος σύναψε επίσης συμφωνία με την Ρωσία, με την οποία της δίδεται περιθώριο άλλων δύο ετών για την αποπληρωμή δανείου που είχε λάβει από τη χώρα αυτή με μειωμένο επιτόκιο 2,5%, προστίθεται στην έκθεση.

Μια απόφαση για την καταβολή της πρώτης δόσης –η οποία αναμένεται να ανέρχεται σε 3 δισεκατομμύρια ευρώ– αναμένεται να ληφθεί αυτήν την εβδομάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ).

Στην έκθεση της Επιτροπής, η οποία φέρει ημερομηνία 30ης Απριλίου, επισημαίνεται ότι η συμμόρφωση της Κύπρου με τους όρους του σχεδίου διάσωσής της “είναι θετική”. Σε αυτήν αποτιμάται ότι η Κύπρος έχει συμμορφωθεί και έχει προβεί σε περισσότερες από δώδεκα προαπαιτούμενες ενέργειες, που είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας.

“Υπάρχει συμμόρφωση τόσο στην ουσία όσο και στην διαδικασία με όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες”, αναφέρεται στην έκθεση.

 

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ