Εμπρησμοί και κακόβουλες ζημιές σε σχολεία σε Λάρνακα και Λεμεσό


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Επαρχία Λάρνακας

Γύρω στις 4.23 τα ξημερώματα σήμερα, λήφθηκε πληροφορία στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου, ότι ηχούσε το σύστημα συναγερμού δημοτικού σχολείου της περιοχής.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας και του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου, όπου από εξετάσεις που έκαναν διαπίστωσαν ότι άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό τύπου υδροσωλήνα, χαμηλής ισχύος στο ισόγειο του σχολείου.

Από την έκρηξη έσπασαν 14 υαλοπίνακες, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε αλουμινένιες πόρτες. Το ύψος των ζημιών δεν έχει υπολογιστεί ακόμη. Η σκηνή φρουρείται και περαιτέρω εξετάσεις θα γίνουν με το πρώτος φως της ημέρας.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Αραδίππου συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

Επίσης, γύρω στις 3.55 τα ξημερώματα σήμερα, ήχησε το σύστημα συναγερμού δημόσιου νηπιαγωγείου που βρίσκεται στη Λάρνακα.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας, τα οποία από εξετάσεις που έκαναν διαπίστωσαν ότι εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τύπου υδροσωλήνα, ο οποίος τοποθετήθηκε σε παράθυρο.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε παράθυρο καθώς επίσης και σε τοίχο, το ύψος των οποίων δεν έχει υπολογιστεί ακόμη.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

Επαρχία Λεμεσού

Γύρω στις 10.30 χθες βράδυ, έγινε αντιληπτή από πολίτες να υπάρχει φωτιά σε αίθουσα λυκείου στη Λεμεσό.

Στη σκηνή κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσίας, μέλη της οποίας κατέσβησαν τη φωτιά, η οποία προκάλεσε ζημιές σε γραφείο, το ύψος των οποίων δεν έχει υπολογιστεί ακόμη.

Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι άγνωστα πρόσωπα, αφού έσπασαν το γυαλί του εν λόγω γραφείου, έριξαν εμπρηστικό μηχανισμό, ο οποίος προκάλεσε τη φωτιά.

Η σκηνή τέθηκε υπό φρούρηση και περαιτέρω εξετάσεις θα γίνουν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.