ΕΔΕΚ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ρασμούσεν για Κυπριακό και κρίση

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε διάσκεψη Τύπου την Τετάρτη στα γραφεία της ΕΔΕΚ, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης δήλωσε ότι μια τέτοια διασύνδεση “είναι εντελώς άτοπη, αφού η μόνη ερμηνεία που μπορεί να της αποδοθεί είναι ο ωμός εκβιασμός προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό ελληνισμό να αποδεχθεί ελλειμματική λύση λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κύπρος”.

Σε ότι αφορά τη δήλωση Ρασμούσεν ότι “τα προβλήματα ΝΑΤΟ – Ε.Ε. θα λυθούν με την επίλυση του Κυπριακού, η απάντηση είναι ότι αυτά τα προβλήματα θα λυθούν αν η Τουρκία, ως οφείλει, συμμορφωθεί με το Κοινοτικό δίκαιο και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία, περιλαμβανομένων των Κυπρογενών τις υποχρεώσεων”, ανέφερε ο κ. Παπαδάκης.

Είπε ακόμη πως θα πρέπει να πληροφορηθεί ο κ. Ρασμούσεν ότι στην Κύπρο δεν υπάρχουν «δύο τμήματα» αλλά ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία όπως αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και την ΕΕ και ότι υπάρχει παράνομη τουρκική στρατιωτική κατοχή του 37% της εδαφικής επικράτειας της Κύπρου.

 

ΟΑΣΕ – Φορολογικοί Παράδεισοι

Για αβάστακτη υποκρισία των ηγεμονικών κύκλων της ΕΕ έκανε λόγο ο κ. Παπαδάκης, σχολιάζοντας τα πρόσφατα ευρήματα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που αποκαλύπτουν ότι “η Ολλανδία κατέχει τα πρωτεία ως χώρα φορολογικός παράδεισος». Τα ευρήματα, ανέφερε, καταδεικνύουν την αβάστακτη υποκρισία των ηγεμονικών κύκλων της Ε.Ε. που στοχοποίησαν αναιτιολόγητα την Κύπρο, παραγνωρίζοντας και συγκαλύπτοντας τις χώρες που είναι πραγματικοί φορολογικοί παράδεισοι”.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, ακόμη πιο αξιοκατάκριτος είναι ο Ολλανδός Πρόεδρος του Γιουρογκρούπ Ντέισελμπλουμ ο οποίος, ανέφερε, “υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών των συκοφαντικών κατηγοριών κατά της Κύπρου και της επιβολής του πρωτοφανούς μέτρου κουρέματος των καταθέσεων”.

“Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ότι η εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Κύπρου υπήρξε προσχεδιασμένη με κεντρικό στόχο την καταστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τη μεταφορά καταθέσεων σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης”, κατέληξε ο κ. 

Πηγή ΚΥΠΕ