Αποκαλυπτικό 24H: Δείτε το 77σέλιδο έγγραφο για το κυπριακό! (docs)

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο διαμεσολαβητής για το Κυπριακό παρέδωσε το έγγραφο και στον ηγέτη τον Τ/Κ, κάτι που έγινε γνωστό εντός της χθεσινής ημέρας.

Στο έγγραφο που φέρει ως ημερομηνία ολοκλήρωσής του την 30η Απριλίου, καταγράφονται οι συγκλίσεις και αποκλίσεις μεταξύ Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής πλευράς.


Διαβάστε επίσης: Έγγραφο συγκλίσεων-αποκλίσεων για κυπριακό στα χέρια Αναστασιάδη


Οι διαφωνίες της δικής μας πλευράς καταγράφονται με μπλε γράμματα κι αυτές των Τ/Κ με κόκκινα.

Γίνεται εκτενής αναφορά στα θέματα του διαμοιρασμού των εξουσιών και της διακυβέρνησης, τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Οικονομίας, της ιθαγένειας της ασφάλειας και των εγγυήσεων, αλλά και το εδαφικό, για το οποίο υπάρχουν διαφωνίες. Καλύπτονται, με απλά λόγια, όλες οι πτυχές.

Επιπλέον, υπάρχει αναφορά και στις γνωστές δεσμεύσεις της Λευκωσίας για τις τέσσερις ελευθερίες, που ως γνωστόν προκάλεσε τότε πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό.

Μελετώντας το σχετικό έγγραφο, το 24H κατέληξε ανεπιφύλακτα στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες διαφωνίες εστιάζονται στο εδαφικό/περιουσιακό. Οι 8 σελίδες (σελ. 29-36) που έχουν ως αντικείμενο το εν λόγω ζήτημα είναι… έγχρωμες.

Γεμάτες με μπλε και κόκκινο είναι και οι σελίδες 15-18 που αναφέρονται στις «Ομοσπονδιακές αποφάσεις επί των διεθνών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών συμφωνιών»!

Διαβάστε όλο το έγγραφο