Έκκληση ΕΔΕΚ να μη κλείσουν σχολεία σε κοινότητες της υπαίθρου

 


 

Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


“Ως ΚΣ ΕΔΕΚ”, είπε ο κ. Βαρνάβα, “προχωρήσαμε στην εγγραφή του συγκεκριμένου θέματος στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και καλούμε τον Πρόεδρο της Επιτροπής να το θέσει άμεσα προς συζήτηση”.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρνάβα, “με πρόσφατή του απόφαση, το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Υπουργού Παιδείας, προχωρεί στο κλείσιμο σχολείων Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, που ευρίσκονται σε κοινότητες της υπαίθρου στις ορεινές περιοχές”.

“Η απόφαση αυτή του Υπουργικού Συμβουλίου”, είπε ο κ. Βαρνάβα, “ευρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική την οποίαν έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση ο Υπουργός Γεωργίας για την προσέλκυση νέων ανθρώπων στον τομέα της γεωργίας και επιστροφή τους στην ύπαιθρο”.

“Με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για κλείσιμο αυτών των σχολείων”, πρόσθεσε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, “με μαθηματική ακρίβεια αυτό που θα επιτύχει το Υπουργείο Παιδείας είναι να υποχρεώσει τα λιγοστά νεαρά ζευγάρια που κατοικούν σε αυτές τις κοινότητες να τις εγκαταλείψουν, εγκαταλείποντας ταυτόχρονα την ενασχόλησή τους με τον  γεωργικό τομέα,  ιδιαιτέρως αυτήν τη περίοδο της οικονομικής κρίσης”.

Πηγή ΚΥΠΕ