Εκστρατεία της ΕΕ για την αναχαίτιση της ανεργίας των νέων

 


 

Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Σε παρέμβασή του σήμερα στη διάσκεψη των Προέδρων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος του Ευωπαικού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπει επιβεβαίωσε ότι η ανεργία των νέων θα είναι το κορυφαίο θέμα της Συνόδου Κορυφής, ενώ χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν διάφοροι Ευρωπαίοι ηγέτες και τους κάλεσε να δραστηριοποιηθούν τις επόμενες βδομάδες σε συνεργασία και με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ως πρωστο στόχο θέτει την ολοκλήρωση της νομοθετικής διαδικασίας για την υλοποίηση από την 1η Ιανουαρίου 2014 του κοινοτικού προγράμματος προσφοράς σε όλους τους νέους κάτω των 30 ετών θέσης απασχόλησης ή εκπαίδευσης, το αργότερο τέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Κάλεσε την Ευρωβουλή να επιταχύνει τις ενέργειές της, ώστε να τεθεί σε λειτουργία το νέο ταμείο με τα 6 δις ευρώ, το οποίο θα συγχρηματοδοτήσει την πρωτοβουλία αυτή.

Από την πλευρά του στην ίδια διάσκεψη ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υποσχέθηκε κινητοποίηση όλων των κοινοτικών οργάνων (ΕΚΤ) και οργανισμών (Ευρωπαική Τραπεζα Επενδύσεων) στην μάχη κατά της ανεργίας των νέων. Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι πέραν από τα 6 δις ευρώ του νέου ταμείου κατά της ανεργίας των νέων μπορεί να υπάρξουν και επιπρόσθετοι πόροι από άλλα προγράμματα και γραμμές του κοινοτικού προυπολογισμού.

Να σημειωθεί ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα παρουσίασουν στις αρχές Ιουνίου την κοινή πρότασή τους για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, την οποία θα υποβάλουν στη Σύνοδο Κορυφής.

Πηγή ΚΥΠΕ