Ελλάδα: Συναγερμός η Πυροσβεστική για πυρκαγιές

  


 Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας

 Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Από τις 58 εστίες που εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα τρία ήταν τα μεγάλα μέτωπα όπου εστιάστηκε η προσοχή: στα Χανιά της Κρήτης, στην Αρεόπολη Λακωνίας και στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, τα οποία βρίσκονται αυτήν την ώρα σε ύφεση.  

Στα Χανιά της Κρήτης, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Βαμβακόπουλου λίγο πριν τα μεσάνυχτα ταυτόχρονα σε τέσσερα σημεία σε χωράφια. Λόγω των ισχυρών ανέμων, γρήγορα πήρε διαστάσεις και έφτασε κοντά σε χωριά, έκαψε κατοικημένες εκτάσεις, προκάλεσε καταστροφές σε βιοτεχνίες και αυλές σπιτιών. Άλλες τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στα Χανιά ήταν σε δασικές εκτάσεις και έχουν τεθεί υπό έλεγχο.  

Συνολικά στην Κρήτη, τις τελευταίες ώρες, εκδηλώθηκαν 16 πυρκαγιές, γεγονός που αφήνει την αίσθηση της ύπαρξης σχεδίου. Στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού  αλλά και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα συμμετάσχει σε σύσκεψη την Πέμπτη όπου θα συζητηθεί και το ζήτημα της δασοπυρόσβεσης.

Στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, η πυρκαγιά ξέσπασε επίσης το βράδυ σε σημείο κοντά στην Εθνική Οδό που συνδέει την Κυπαρισσία με τα Φιλιατρά και λόγω του ισχυρού αέρα πήρε διαστάσεις και κατέστρεψε πολλά στρέμματα ελιές ενώ απείλησε και σπίτια. Αυτήν την ώρα η φωτιά είναι σε ύφεση. Αντίθετα,  καλύτερα αλλά χωρίς ακόμη επισήμως να έχει κηρυχθεί σε ύφεση συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Αερόπολη στην περιοχή Τριανταφυλλιά, η οποία επίσης εκδηλώθηκε νύχτα και ενισχύθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους.