Το 24H… έδωσε εξετάσεις με τον μαθητόκοσμο της Κύπρου (vids)

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Της Άρτεμις Καζά

Σύμφωνα με στατιστικά από τους 9274 υποψηφίου οι 8633 είναι τελειόφοιτοι και οι 641 είναι παλιοί απόφοιτοι. Από το σύνολο των μαθητών οι 3030 παρακάθονται για απόκτηση απολυτηρίου Λυκείου και οι 6244 για πρόσβαση σε Ανώτατο και Ανώτερο Εκπαιδευτικό ίδρυμα σε Κύπρο ή Ελλάδα. Συγκριτικά με άλλες χρονιές ο αριθμός υποψηφίων είναι μικρότερος φέτος, καθώς το 2012 ήταν 9633 και το 2011 έφτανε τις 9699. 

Το «24h» μίλησε με παιδιά από το Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α που πλέον μετά την εξέταση τους ήταν πολύ πιο ήσυχοι και άνετοι. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, η πρώτη τους εξέταση ήταν αρκετά εύκολη, αν είχες διαβάσει και τα θέματα των εκθέσεων ήταν βασισμένα στην επικαιρότητα. Οι πλείστοι μαθητές επέλεξαν ως πιο εύκολο θέμα ανάλυσης ιδεών τον καταναλωτισμό και την οικονομία. «Γράψαμε στα Ελληνικά και τώρα διάβασμα για το επόμενο μάθημα που μάλλον θα είναι πιο δύσκολο» ανέφερε μαθήτρια η οποία παραδέχτηκε ότι έγραψε επειδή διάβαζε αρκετούς μήνες το συγκεκριμένο μάθημα». Κάποιοι ανέφεραν ότι δεν είχαν διαβάσει πολύ και τα βρήκαν λίγο σκούρα αφού μπήκαν θέματα που τα θεωρούσαν δύσκολα αλλά σε γενικές γραμμές όλοι είναι ικανοποιημένοι. 

Μιλώντας μαζί με την νέα γενιά και το μέλλον αυτού του τόπου διαπιστώσαμε ότι ναι μεν ανησυχούν για το αύριο αλλά ευελπιστούν ότι η κρίση μέχρι να τελειώσουν τις σπουδές τους θα έχει τελειώσει. 

Τώρα αυτό που επιδιώκουν είναι να γράψουν καλά στα μαθήματα τους ώστε να μπορέσουν να πάνε διακοπές και αργότερα να μπορέσουν εύκολα να πάνε για σπουδές. 


Μαθητές Παγκύπριες (5) από 24hcomcy
Μαθητές Παγκύπριες (4) από 24hcomcy
Μαθητές Παγκύπριες (3) από 24hcomcy
Μαθητές Παγκύπριες (2) από 24hcomcy
Μαθητές Παγκύπριες (1) από 24hcomcy