Ενδελεχής έρευνα για την πυρκαγιά στην Ερμού… (vid)

Για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά, αυτή στην Ερμού ήδη άρχισαν έρευνες, οι οποίες θα κλιμακωθούν εντός της ημέρας, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια που την προκάλεσαν.


Eγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Μέχρι και τη στιγμή που γράφονταν αυτές τις αράδες όχημα της πυροσβεστικής ήταν σε επιφυλακή στο χώρο, κυρίως για προληπτικούς λόγους.


 Διαβάστε επίσης “Τρείς πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες στην επαρχία Λευκωσίας (vid)“.


Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Λίζα Κεμιτζή, μιλώντας χθες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εξήγησε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε σε αυλή σπιτιού πέρασε στο εσωτερικό του και έχει επηρεάσει άλλα υποστατικά.

Οι άλλες δυο πυρκαγιές, αυτή στον Κοτσιάτη  και στην περιοχή Περιστερώνας – Ορούντας , έχουν επίσης κατασβεστεί και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση λήφθηκαν όλα τα προληπτικά μέτρα για την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εφόσον αυτές αναζωπυρωθούν.

Το γεγονός ότι ξέσπασαν τρεις φωτιές σε ισάριθμα διαφορετικά σημεία στην επαρχία Λευκωσίας, προκαλεί συνειρμούς. Μήπως οφείλονται σε κακόβουλες οργανωμένες ενέργειες; Κι όμως σύμφωνα με υπεύθυνους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τέτοια φαινόμενα δύναται να συμβούν, όταν υπάρχει απότομη αύξηση της θερμοκρασίας. Με απλά λόγια, οι κλιματολογικές συνθήκες είναι ένας σοβαρός παράγοντας.