Εγγραφο για επίλυση του Κυπριακού από τα Η.Ε.!-Απάντηση κυβέρνησης


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η δήλωση του κ. Ιτζιάν έγινε ύστερα από συνάντηση το πρωί στα γραφεία του ΑΚΕΛ με τον ΓΓ του κόμματος Αντρο Κυπριανού.


Διαβάστε επίσης: Το Κυπριακό στη σημερινή συνάντηση Ομπάμα – Ερντογάν στο Λευκό Οίκο


 

Ο κ. Ιτζιάν ανέφερε ότι το έγγραφο αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία μετάφρασης και ότι δεν γνωρίζει αν παρόμοιο έγγραφο κατατέθηκε και στην ε/κ πλευρά και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ή έστω αν το θέμα αυτό είναι γνωστό στην ε/κ κοινότητα. Μιλώντας μέσω μεταφραστή και απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι πρόκειται για έγγραφο εργασίας το οποίο δόθηκε στον κ. Ερογλου από τους αξιωματούχους των ΗΕ. «Νομίζω, φαντάζομαι, και ο κ. Αναστασιάδης είναι ενήμερος για αυτό το θέμα», συνέχισε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ από την πλευρά του ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα και εξ όσων αντιλαμβάνεται το έγγραφο αυτό κατατέθηκε από τα ΗΕ. Είπε ότι δεν γνωρίζει αν παρόμοιο έγγραφο επιδόθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να δει αν ένα τέτοιο έγγραφο έχει κατατεθεί και στη δική μας πλευρά. «Εμείς δεν έχουμε καμία τέτοια ενημέρωση, ότι έχει επιδοθεί στον κ. Αναστασιάδη ένα τέτοιο έγγραφο και θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί θέλουμε να ξέρουμε κατά πόσο όντως έχει επιδοθεί ένα τέτοιο έγγραφο και αν έχει επιδοθεί γιατί δεν έχει λεχθεί οτιδήποτε στα πολιτικά κόμματα», ανέφερε.

Τι απαντά η Κυβέρνηση

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του ηγέτη του τουρκοκυπριακού κόμματος Ενωμένη Κύπρος κ. Ιζέτ Ιτζιάν ότι τα Ηνωμένα Έθνη επέδωσαν έγγραφο για το Κυπριακό στον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι θα πρέπει πρώτα από όλα «να διερευνήσουμε το θέμα διότι δεν θα ήταν σοβαρό να σχολιάσουμε κάτι τόσο σοβαρό».