ΕΔΕΚ: Eνημέρωση του Εθνικού για καθορισμό στρατηγικής στο Κυπριακό

Eπίσης υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για απόσυρση των απαράδεκτων υποχωρήσεων στις απευθείας διαπραγματεύσεις και για διαμόρφωση ολοκληρωμένου περιγράμματος λύσης του Κυπριακού, προγράμματος το οποίο να τεθεί ενώπιον της ευρωπαϊκής αλλά και της διεθνούς κοινότητας.


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε δήλωση του σήμερα, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ,

Δημήτρης Παπαδάκης, σχετικά με τις πρόσφατες “ζυμώσεις”, ανέφερε ότι οι πληροφορίες και η κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό εγείρουν ερωτηματικά.


 

Διαβάστε επίσης “Αναγνώριση δραστών μέσω fb…στην Κύπρο!“.


“Το ζήτημα δεν είναι μόνον ο χρόνος έναρξης των όποιων διαπραγματεύσεων, αλλά πάνω σε ποια βάση θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις”, είπε ο κ. Παπαδάκης, διερωτώμενος μήπως θα είναι “πάνω στην ίδια ανεπαρκή διαπραγματευτική βάση, στην οποία ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2008;”.

Δεύτερον, συνέχισε, “πότε θα αποσυρθούν οι ‘γενναιόδωρες προσφορές’ που έγιναν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των τελευταίων τεσσάρων χρόνων;”.

Ο Γραμματέας της ΚΕ της ΕΔΕΚ έθεσε, επίσης, το ερώτημα κατά πόσον “η Κυβέρνηση είναι σύμφωνη με την κωδικοποίηση, που είχε εξαγγείλει ότι θα προετοιμάσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, προφανώς με συγγραφέα τον Αλεξάντερ Ντάουνερ”.

“Για όλα αυτά τα ζητήματα”, δήλωσε ο κ. Παπαδάκης, “χρειάζονται διευκρινίσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης”.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ