Εννέα χρόνια ζωής στην Ε.Ε. συμπληρώνει η Κύπρος

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Τον Ιανουάριο του 2008 η Κύπρος εντάχθηκε στην ευρωζώνη και υιοθέτησε ως νόμισμα της το ευρώ αντί της κυπριακής λίρας.

Η σημερινή επέτειος βρίσκει την Κύπρο δέσμια στο μνημόνιο και την δανεική σύμβαση, που εγκρίθηκαν χθες με οριακή πλειοψηφία 29 υπέρ, 27 κατά από την Βουλή.

Η χθεσινή απόφαση «σημαδεύει» και τις εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά.

Η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, διαβεβαιώνει τους εργαζομένους και τους ανέργους, ότι η κυβέρνηση θα εργασθεί άοκνα, μεθοδικά και αποτελεσματικά στο πλευρό τους, με πλήρη σεβασμό στον κοινωνικό διάλογο και τις εργασιακές σχέσεις, ώστε να ανατείλουν καλύτερες ημέρες για την πατρίδα μας.

Σε πρωτομαγιάτικο μήνυμά της, η υπουργός Εργασίας σημειώνει ότι η διαχείριση της πρωτοφανούς κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας, έχει τεθεί στο επίκεντρο των προσπαθειών της Κυβέρνησης.

Με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς, κόμματα, με διακηρύξεις τους τονίζουν τη σημασία της ημέρας, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Σε διακήρυξή του για την πρωτομαγιά ο ΔΗΣΥ εκφράζει την εκτίμησή του στον εργαζόμενο κυπριακό λαό και στηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης για επανεκκίνηση της οικονομίας.

Το ΑΚΕΛ στη διακήρυξή του αναφέρει ότι «το κεφάλαιο, εκμεταλλεύεται την κρίση για να καταστρατηγήσει κατακτήσεις των εργαζομένων που επιτεύχθηκαν με αγώνες και θυσίες».

ΤΟ ΔΗΚΟ υπογραμμίζει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να μη καταστούν «ο εύκολος στόχος όσων προωθούν πολιτικές βαθειάς ύφεσης και σκληρής λιτότητας».

Το ΕΥΡΩΚΟ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι νεκροί ήρωες των εργατικών αγώνων θα τιμηθούν, «εάν καταφέρουμε ξανά να ανορθώσουμε την οικονομία της Κύπρου».

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι μέσα στις συνθήκες του μνημονίου η πρωτομαγιά παίρνει ένα άλλο χρώμα και στέλνει πιο δυνατά μηνύματα.