Επίσημη επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα με στόχο να φέρει επενδύσεις

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Επίσημη επίσκεψη στη Κίνα θα πραγματοποιήσει από τις 15 έως τις 19 Μαΐου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Κινέζου ομολόγου του Λι Κεκιάνγκ.

Αυτό ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα. Ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να προσελκύσει επενδύσεις για την Ελλάδα στο πλαίσιο των επαφών του στο εξωτερικό.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ο δεύτερος ηγέτης από ευρωπαϊκή χώρα που θα συναντηθεί με την κινεζική ηγεσία μετά τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από κλιμάκιο επιχειρηματιών ενώ το πρόγραμμα της επίσκεψης καταδεικνύει την ιδιαίτερη έμφαση που θα δοθεί στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Στο Πεκίνο θα συζητήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των μεγάλων λιμανιών της χώρας, καθώς το ενδιαφέρον μεγάλων ασιατικών επιχειρηματικών ομίλων για μεταφορά των προϊόντων τους στον Πειραιά αναζωπυρώνεται.

Σημειώνεται ότι πολλές διεθνείς επιχειρήσεις, διαβλέπουν μεγάλες ευκαιρίες στη χώρα μας και ιδιαίτερα στο λιμάνι του Πειραιά μέσω της κινεζικής Cosco. Έτσι η κορεατική εταιρεία LG και η κινεζική Lenovo φέρονται να κάνουν το μεγάλο βήμα για το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι. Παράλληλα, η εταιρεία Hewlett Packard μελετά επέκταση της συμφωνίας και τη διακίνηση έως και 20% περισσότερων εμπορευμάτων από τον Πειραιά.

Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Τράπεζας η αύξηση της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων τα επόμενα χρόνια αναμένεται να επεκτείνει το δίκτυο επιχειρήσεων γύρω από τις εγκαταστάσεις του λιμανιού με αποτέλεσμα η συνολική αύξηση στην προστιθέμενη αξία να φτάσει τα 5,1 δισ. (ή το 2,5%του ΑΕΠ) μέχρι το 2018, ενώ θα δημιουργηθούν 125.000 νέες θέσεις εργασίας.

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.