Ιαπωνία: Οι ρυθμοί ανάπτυξης επιταχύνονται


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!! 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σύμφωνα με μηνιαία οικονομική έκθεση της Κυβέρνησης, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, η οικονομία ανακάμπτει σταδιακά. Τον περασμένο μήνα η Κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι η οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης, αλλά εξακολουθεί να παρουσιάζει αδυναμίες. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ιαπωνίας επεκτάθηκε την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, καθώς τα κέρδη από τις καταναλωτικές δαπάνες και η ανάκαμψη των εξαγωγών βοήθησε την οικονομία να ανακτήσει την πορεία της σε σχέση με την ύφεση που αντιμετώπιζε το περασμένο έτος.

“Αναμένουμε πως η οικονομία θα συνεχίσει να ανακάμπτει, καθώς η βελτίωση στις εξαγωγές, η οικονομική τόνωση και η νομισματική πολιτική θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη”, αναφέρεται σε έκθεση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Αμπε έχει θέσει σε εφαρμογή την επιθετική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και των βαρέων φορολογικών δαπανών, με στόχο να σταματήσουν οι επικρίσεις σχετικά με τον πληθωρισμό.

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές παρουσιάζουν σημάδια ανάκαμψης, καθώς η ασθενής κατάσταση του γιεν ωθεί τις μαζικές εξαγωγές αυτοκινήτων, χάλυβα και χημικών ουσιών, αναφέρεται στην έκθεση του υπουργικού συμβουλίου. Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι η βιομηχανική παραγωγή ανακάμπτει σταδιακά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ