Έρευνα 24H για ΟΠΑΠ: Κάτι τρέχει στο “Βασίλειο της Δανιμαρκίας”

 


ΚΕΡΔΙΣΤΕ 500e για τις διακοπές σας!!!

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ερευνα 24Η

Θυμίζουμε ότι η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, Παναγιώτα Φράγκου, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για χορηγίες σε συγκεκριμένες εφημερίδες με παράνομο τρόπο, έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το καθεστώς χορηγιών του ΟΠΑΠ.

Στόματα κλειστά και άγνοια

Το θέμα είναι η στάση που τηρούν στελέχη του ΟΠΑΠ σε Ελλάδα και Κύπρο για το όλο θέμα. Το 24H στην προσπάθεια του να εμβαθύνει, διαπίστωσε ότι στελέχη του οργανισμού συμπεριφέρονται σάμπως και τα θέματα του ΟΠΑΠ είναι τα μυστικά της μασονίας.

Ασύμβατες δηλώσεις, αυτοαναιρέσεις, άρνηση έκφρασης τοποθέτησης…

Αυτές οι φράσεις που καταγράψαμε αντικατοπτρίζουν τον τρόπο που αντέδρασαν στις ερωτήσεις του 24H στελέχη του ΟΠΑΠ, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δήλωναν αναρμόδια να μιλήσουν. Ούτε και οι αρμόδιοι, όμως, μπορούσαν να το κάνουν αυτό.

 

Τα τρία σημεία των δηλώσεων του Χειμώνα…

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΑΠ Κύπρου, Μιχάλης Χειμώνας (13/05), μας μπέρδεψε. Δεν λαϊκίζουμε, ούτε εμπεριέχει δόση υπερβολής η αναφορά μας. Αντικατοπτρίζει απλώς την πραγματικότητα. Ενώ μας δήλωνε ότι ο ΟΠΑΠ Κύπρου είναι ιδιωτική εταιρεία (σ.σ. 60% το ποσοστό που ανήκει σε ιδιώτες) και δικαιούται να κάνει τέτοιου είδους προσφορές, στο ίδιο σημείο των τοποθετήσεών του παραδέχεται πως η διαδικασία για πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ Κύπρου δεν έχει ολοκληρωθεί.

Το δεύτερο που μας είπε ο κ. Χειμώνας και μας προκάλεσε έκπληξη είναι ότι παρόμοιες. επιλεκτικές πριμοδοτήσεις Μ.Μ.Ε., έχουν γίνει και στην Ελλάδα. Κανένα από τα στελέχη του ΟΠΑΠ Ελλάδας, ωστόσο, δεν μας το επιβεβαίωσε αυτό. ΠΟΤΕ, λοιπόν στην Ελλάδα δεν υπήρξε τέτοια πριμοδότηση. Εάν είχε γίνει να είστε σίγουροι ότι θα είχε πέσει η κεφαλή του Οργανισμού.

Όπως θα δείτε παρακάτω, ακόμα και το γραφείο Τύπου του οργανισμού στην Ελλάδα, που διερεύνησε το θέμα μετά από ερώτησή μας, δεν ήθελε να μας ενημερώσει σχετικά. Οι λόγοι προφανείς… 

Το τρίτο σημείο των τοποθετήσεων του κ. Χειμώνα που τράβηξε την προσοχή μας, είχε να κάνει με το καταστατικό του ΟΠΑΠ. Το επικαλέστηκε, ωστόσο, δεν μας ανέφερε τι ακριβώς λέει.

Μιχαλόπουλος (ΟΠΑΠ International) – Από τον Άννα στον Καϊάφα

Προσπαθήσαμε να ξεκαθαρίσουμε το θέμα μιλώντας με τον υπεύθυνο του ΟΠΑΠ International. Ο κ. Μιχαλόπουλος, περί ου ο λόγος, αρνήθηκε ευγενικά να απαντήσει στα ερωτήματα που του υποβάλαμε. Ακόμα κι όταν τον καλέσαμε να μας μιλήσει για ζητήματα του ΟΠΑΠ ήταν αρνητικός. «Κοιτάξτε, με παίρνετε από την Κύπρο και δεν σας γνωρίζω…» μας είπε σε κάποια στιγμή.

Όταν του απαντήσαμε «μα σας μιλάμε επώνυμα από την προσωπική μας τηλεφωνική συσκευή και θέτουμε κάποια βασικά ερωτήματα», μας παρέπεμψε στον υπεύθυνο μάρκετινγκ του ΟΠΑΠ Ελλάδας Δημήτρη Μιχόπουλο, για τον οποίο μας είπε «αυτός είναι ο υπεύθυνος γι΄ αυτά τα ζητήματα». Πρώτη πάσα…

Τα ίδια με τον Μιχόπουλο…

Ούτε με τον κ. Δημήτρη Μιχόπουλο βγάλαμε άκρη. Αν και υπάρχει διακρατική συμφωνία μεταξύ του ΟΠΑΠ Κύπρου και Ελλάδας, μας παρέπεμψε στον κ. Χειμώνα, Γενικό Διευθυντή της ΟΠΑΠ Κύπρου. Δεύτερη πάσα…

 

Ούτε το γραφείο Τύπου

Η επόμενη μας προσπάθεια για να βγάλουμε άκρη, είχε να κάνει με την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του ΟΠΑΠ Ελλάδας, Πελαγία Κατσούλη. Δυστυχώς ούτε η τελευταία μας βοήθησε. Παρόλο που την ενημερώσαμε για τα ερωτήματά μας και της δώσαμε χρόνο για να μας απαντήσει, αφού πρώτα ενημερωθεί από τους υπεύθυνους.

«Δεν γνωρίζω καθόλου το θέμα.  Το ψάξαμε το θέμα και δεν έβγαλα κάποια άκρη εγώ εδώ. Πρέπει να απευθυνθείτε στον κ. Χειμώνα» μας είπε μεταξύ άλλων.

Ούτε στο ερώτημά μας κατά πόσο έχει πριμοδοτηθεί κάποια Μέσο στην Ελλάδα με παρόμοιο τρόπο, ήταν σε θέση να μας απαντήσει, τη στιγμή που είναι γνωστό στο Ελλαδικό παζάρι ότι ουδέποτε έχει συμβεί κάτι τέτοιο και έχει επιβεβαιωθεί κι από πηγές του 24H στην ΟΠΑΠ Ελλάδος. «Δεν γνωρίζω εγώ όλη την ιστορία της ΟΠΑΠ Ελλάδος για να ξέρω τι έχει γίνει», μας είπε.

Ούτε το ερώτημά μας κατά πόσον το καταστατικό του ΟΠΑΠ επιτρέπει τέτοιους είδους πριμοδοτήσεις, απαντήθηκε. «Κατά πόσο αυτό είναι σωστό βάσει καταστατικού ή όχι, αυτό πρέπει να σας το πει ο κ. Χειμώνας. Από πού και ως πού θα μιλήσω εγώ για την ΟΠΑΠ Κύπρου;», μας ανέφερε παρόλο που τονίσαμε επανηλλειμμένως ότι υπάρχει διακρατική συμφωνία και ο ΟΠΑΠ Κύπρου και Ελλάδος είναι το ίδιο. 


Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα (άρα η ΟΠΑΠ Ελλάδας) έχει περισσότερα έσοδα από τον ΟΠΑΠ Κύπρου από ότι η Κύπρος και μάλιστα αυτό συζητήθηκε το προηγούμενο διάστημα ακόμα και στη Βουλή… Δύσκολο, λοιπόν, να μην ασχολείσαι με κάτι που έχεις -προφανώς- σχέση και μάλιστα σου αποδίδει καλά.


 

Η “απολογία” ΟΠΑΠ 

Η έρευνα, τα ερωτήματα και οι άμεσες αναφορές και του 24H στο θέμα που προέκυψε μετά την προκλητική απόφαση του ΟΠΑΠ Κύπρου να πριμοδοτήσει συγκεκριμένο ΜΜΕ, προσφέροντας μέσω αυτού δωροκουπόνι στοιχήματος 5 ευρώ, είναι καθαρό πως ενόχλησαν.

 Σε τέτοιο βαθμό, που ο ΟΠΑΠ Κύπρου την Πέμπτη στην έκδοση της εφημερίδας μέσω της οποίας έγινε η προσφορά, προέβη σε διευκρινίσεις για το θέμα, σε μια προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη συγκεκριμένη κίνηση.

Δήλωσε, λοιπόν, ο εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ Κύπρου: «…για υλοποίηση αυτής της απόφασης, που ονομάστηκε δώρο ελπίδας, ο Οργανισμός αποφάσισε να προχωρήσει στη σύναψη συμφωνίας με τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα του τόπου για να φτάσει σε όσο περισσότερους πολίτες γίνεται».

Πληρώστε 2,5 ευρώ πάρτε δωροκουπόνι 5 ευρώ(;;;)

Κι εμείς, ευλόγως διερωτόμαστεΠώς κύριοι του ΟΠΑΠ βοηθάτε τους πολίτες, όπως διατείνεστε, όταν τους βάζετε να πληρώσουν 2,50 ευρώ (σ.σ. τιμή εφημερίδας) για ένα δωροκουπόνι των 5 ευρώ; Δεν παίζετε με τη νοημοσύνη τους και τη δική μας με τέτοιου είδους τοποθετήσεις;