Εξαγριωμένος φοιτητής στέλνει email στην ΠΑΣΥΔΥ-“Αίσχος”!

 


 

Της Άρτεμις Ελένης Καζά

Κύπριος φοιτητής ο οποίος βρίσκεται στην Αγγλία κάνοντας το μεταπτυχιακό του στο marketing, έστειλε email στο 24H θέτοντας τους προβληματισμούς του ως προς τη νοοτροπία των Δημοσίων Υπαλλήλων που ενοχλούνται με λίγες ώρες περισσότερης δουλειάς, ειδικά μια εποχή που ο ίδιος μαζί με αρκετές χιλιάδες άλλους νέους ανθρώπους είναι άνεργοι. 

Ο 25χρονος Κωνσταντίνος παραδέχεται ότι θέλει πολύ να επιστρέψει στον τόπο του μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, έστω και αν υπάρχουν χίλια δυο προβλήματα, όπως αναφέρει, γιατί αγαπά την Κύπρο και είναι πρόθυμος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να βρει δουλειά. Μετά την ανακοίνωση όμως της ΠΑΣΥΔΥ με θέμα την διαφωνία για την αλλαγή του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων και διαβάζοντας τους λόγους που υποστηρίζουν αυτή την θέση δηλώνει αηδιασμένος. 

Σε email που έστειλε στην ΠΑΣΥΔΥ, σημειώνει, «Αν είναι δυνατόν στην Κύπρο του 2013 με την τόση ανεργεία να δημιουργείτε πρόβλημα επειδή σας αύξησαν το ωράριο και θα δουλέυετε όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Πραγματίκα αίσχος! Υπάρχουν τόσες χιλιάδες νέοι άνεργοι που κάλλιστα μπορούν να αναπληρώσουν τις δικές σας θέσεις». 

Μάλιστα θεωρεί αποκορύφωμα την δήλωση της ΠΑΣΥΔΥ, πως με τα νέα ωράρια «θα αναγκαστούν να επιστρέφουν στην αφετηρία τους πολύ μετά τις 16.30, με ότι και αν αυτό συνεπάγεται για την ψυχική/σωματική υγεία των ιδίων και των οικογενειών τους» και ερωτά τους ίδιους, 

«Μα είσαστε σοβαροί; Απολαμβάνετε του κόσμου τα προτερήματα αλλά επειδή είσαστε αχόρταγοι εκεί πού ο υπόλοιπος κόσμος κάνει θυσίες λόγω της κρίσιμης στιγμής που περνά ο τόπος μας εσέις θέλετε <<τζαι τα αυκά τζαι το καλάθι>>!!! Aίσχος, τίποτα άλλο δεν έχω να πω». 

 Μετά από αυτό το email που έστειλε στην ΠΑΣΥΔΥ, πήρε την εξής απάντηση. 

«Η ΠΑΣΥΔΥ χειρίζεται υπεύθυνα το θέμα του ωραρίου στα πλαίσια των μηχανισμών με το Υπουργείο Οικονομικών.

Ανάλογες ενέργειες μόνο ζημιά προκαλούν στη προσπάθεια που καταβάλλει η Οργάνωση για την εξεύρεση μιας ορθολογικής λύσης».

Αυτό δεν φαίνεται να ικανοποίησε τον 25χρονο ο οποίος ξανά απάντησε ότι βάση όσων αναφέρουν θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι και στις ιδιωτικές υπηρεσίες να αλλάξουν τα ωράρια τους, αφού οι νέες ώρες για την ΠΑΣΥΔΥ  θεωρούνται δύσκολες και κατέληξε ότι με αυτή τη νοοτροπία δεν πάει η Κύπρος μπροστά. 

Άμεση απάντηση είχε ξανά ο νεαρός, από εκπρόσωπο της ΠΑΣΥΔΥ, ο οποίος διευκρίνισε ότι «όλες οι θέσεις που έχουν δει πρόσφατα το φώς της δημοσιότητας ασφαλώς και δεν προέρχονται από την ηγεσία της Οργάνωσης, αλλά από μεμονωμένα άτομα μέλη της ΠΑΣΥΔΥ, που ενεργούν από μόνοι τους».