Γ.Λουκαΐδης : “Ο Όλι Ρεν έδωσε την καλύτερη απάντηση”

Ο κύριος Λουκαίδης είπε πως ο Όλι Ρεν επανέλαβε το αυτονόητο, το οποίο με τραγικό τρόπο επιβεβαιώθηκε από τα ίδια τα γεγονότα, δηλαδή τη χρεοκοπία των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Κύπρου και τις πρόσφατες καταστροφικές αποφάσεις Αναστασιάδη-Eurogroup, που αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο τον τραπεζικό τομέα.


 

Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!! 

 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Όλι Ρεν, ο κ. Λουκαΐδης είπε: «Δυστυχώς, όταν το ΑΚΕΛ έγκαιρα διατύπωνε με έντονο και δραματικό τρόπο τις τεράστιες ευθύνες των τραπεζών, τις ασήκωτες ευθύνες και την ανεπάρκεια της εποπτικής αρχής και συγκεκριμένα του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη, κάποιοι προσέφεραν πολιτική κάλυψη και δήλωναν ότι έχουμε τους καλύτερους τραπεζίτες και ότι μη επαναδιορισμός του κ. Ορφανίδη θα ήταν ιδιαίτερα ζημιογόνα εξέλιξη, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την Ευρωζώνη».


 

Διαβάστε επίσης “Οι Υπουργοί προσλαβάνουν τους “δικούς” τους – Πολιτική θύελλα”.


Εξάλλου, ο κ. Λουκαΐδης πρόσθεσε πως «την ώρα που οι νεοφιλελεύθεροι ταγοί των Βρυξελλών, κάτω από την πίεση των δεδομένων που δημιούργησαν οι αντιευρωπαϊκές-αντιλαϊκές-νεοαποικιοκρατικές αποφάσεις και ενέργειες τους, αναγκάζονται να ανακοινώσουν χαλάρωση των δημοσιονομικών πολιτικών λιτότητας σε επτά χώρες, την ώρα που υποκριτικά ο κ. Σόιμπλε προειδοποιεί με επανάσταση, λόγω της ψηλής νεανικής ανεργίας και της υποβάθμισης του κοινωνικού κράτους, την ώρα που ο Γάλλος Πρωθυπουργός Φρανσουά Ολάντ απορρίπτει με έντονο τρόπο υποδείξεις των Βρυξελλών για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού στη Γαλλία, εδώ στην Κύπρο βρίσκεται δυστυχώς σε εξέλιξη πολιτική δίκη κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, γιατί δεν εφάρμοσε τις συνταγές της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Μέρκελ, του Σόιμπλε και της Λαγκάρτ».

«Παράλληλα», είπε, «το οικονομικό κατεστημένο στην Κύπρο επιμένει ότι έπρεπε να πέσουμε ενωρίτερα στις αγκάλες της Τρόικας, όταν μετά το ΔΝΤ ήρθε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με χθεσινές δηλώσεις του Μάρτιν Βέρβεϊκ, να αμφισβητήσει τη βιωσιμότητα του προγράμματος που επιβλήθηκε στην Κύπρο, ενώ ανακοινώθηκε ότι η πιθανότητα χρεοκοπίας της Κύπρου με βάση το δείκτη CEPIX αυξήθηκε από το 15% στο 22% μετά τις αποφάσεις του Eurogroup».

 

Πηγή:ΚΥΠΕ