Επιστροφή στη φύση- γεωργοί το όνειρο των νέων μας

 Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας για έναρξη ενημερωτικού και εκπαιδευτικού προγράμματος με στόχο την δημιουργία νέων γεωργών, οι νέοι το είδαν αλλιώς αφήνοντας τα μέχρι τώρα ονειρικά επαγγέλματα του ιατρού, δικηγόρου, δασκάλου.

Πλέον ελπίζουν για μια θέση κοντά στη φύση, αφού όπως ανέφερε η κυβέρνηση σε όλους τους νέους γεωργούς θα παραχωρηθεί και ένα κομμάτι γης προς αξιοποίηση. 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Νίκο Κουγιάλη οι ενδιαφερόμενοι που θα αξιολογηθεί και εγκριθεί η αίτηση τους, πρόκειται να εκπαιδευτούν, περίπου για δέκα μέρες, σε κλάδους που σχετίζονται με τη φυτική παραγωγή, με την αιγοπροβατοτροφία αλλά και με τα προϊόντα ποιότητας. 

«Πρώτα θα καταρτιστούν κάποια σχέδια και στη συνέχεια θα παραχωρηθεί γη στους γεωργούς» είπε ο Υπουργός Γεωργίας, τονίζοντας ότι τίποτα δεν πρόκειται να αφεθεί στη τύχη αφού σκοπός είναι το κέρδος των αγροτών από την καλλιέργεια της γης τους. 

Δίπλα στους νέους αγρότες θα βρίσκονται αρμόδιοι οι οποίοι θα βοηθάνε αρχικά υποδεικνύοντας τις «σωστές» καλλιέργειες που θα πρέπει να ασχοληθούν οι γεωργοί, ώστε να μην καλλιεργούνται προϊόντα που δεν θα μπορούν αργότερα να απορροφηθούν στην αγορά. 

Αρχικά οι άνεργοι γεωργοί ια καταρτιστούν σε ομάδες και θα εμπορεύονται οι ίδιοι τα προϊόντα τους και ακολούθως θα επικεντρωθούν στις εξαγωγές και στον εντοπισμό εμπόρων που θα τροφοδοτούν.