ΓΓ ΑΚΕΛ: Χειρότερες απ’ όλες οι αποφάσεις Γιούρογκρουπ για Κύπρο

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Στη συνέντευξη του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ προειδοποίησε «για μια ακόμη φορά τον κυπριακό λαό, να μην παρασύρεται από μια προσπάθεια καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα , η οποία αναπτύσσεται από την πλευρά της Κυβέρνησης ,και η οποία λέει ότι το μεγαλύτερο κακό έχει παρέλθει».

«Μπαίνουμε» συμπλήρωσε «σε μια περίοδο σταθερότητας και με σκληρή δουλειά μας λένε, τους επόμενους μήνες μπορούμε να μπούμε σε πορεία ανάκαμψης. Προβλέπεται μάλιστα και από το ίδιο το Γιούρογκρουπ ,την ΕΕ, ότι είναι θέμα μερικών μηνών η ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας» αναφέροντας ότι «θα διαψευστούν παταγωδώς».

«Θα απαιτηθεί δυστυχώς να ληφθούν και νέα πολύ ποιο επώδυνα μέτρα και είναι γι’ αυτό τον λόγο που εμείς επιμένουμε ότι θα πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει ένας προβληματισμός, μια συζήτηση, για το τι είναι καλύτερο να γίνει για την Κύπρο, για τον κυπριακό λαό» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι η πρόταση – μελέτη του ΑΚΕΛ δίνει απαντήσει στο πως θα αντιμετωπιστούν κάποιες ανησυχίες ,οι οποίες διατυπώνονται. «Απαντά η μελέτη σε αυτά τα ζητήματα, δίνει λύσεις για το πως θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν , ενώ ταυτόχρονα λέει και ποιες θα είναι οι προοπτικές για συντομότερη ανάκαμψη, και ξεπέρασμα των προβλημάτων.

Ανέφερε στη συνέχεια ότι του έχει προκαλέσει τεράστια κατάθλιψη η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ότι για εικοσιτέσσερις με εικοσιοκτώ ώρες υπήρχε η ιδέα εξόδου της Κύπρου από το Ευρώ και ότι οι πολιτικοί αρχηγοί στην Κύπρο συζήτησαν αυτό το ενδεχόμενο , μεταξύ της 15ης και της 25ης  Μαρτίου. «Διερωτώμαι  που ήταν ο κ. Κασουλίδης , η διερωτώμαι που ήμουν εγώ .Προσπάθησα σε όλες τις συναντήσεις που είχαμε με τον κ. Αναστασιάδη να πω την άποψη μου, και τότε βέβαια η άποψη μου δεν θα ήταν απεμπλοκή από την Ευρωζώνη, γιατί δεν είχαμε ενταθεί καν στο Μνημόνιο. Δεν υπήρχε περίπτωση δηλαδή να θέσω ένα τέτοιο ζήτημα. Γι’ αυτό διερωτώμαι που το ανακάλυψε αυτό ο κ. Κασουλίδης» είπε και κάλεσε τον ΥΠΕΞ να αναφέρει «ποιος είναι εκείνος που επεξεργάστηκε αυτά τα στοιχεία ,και κατέληξε σε αυτά  τα συμπεράσματα» αλλά και «που έγινε αυτή η συζήτηση επιτέλους».

«Διότι πιστέψτε με ,δεν έγινε καμία απολύτως τέτοια συζήτηση, ούτε μπορούσε να γίνει τέτοια συζήτηση. Γιατί δεν είχαμε ενταχθεί ακόμα σε Μνημόνιο» δήλωσε.

Πηγή ΚΥΠΕ