«Για την Κύπρο, για τον άνθρωπο»

Συναισθανόμενοι τις προσταγές των καιρών, μια ομάδα εθελοντών διοργανώνουν «Παραστάσεις Ενίσχυσης», με στόχο τη συλλογή τροφίμων, ρουχισμού, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για όσους από τους συνανθρώπους μας το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η πρώτη από πολλές άλλες, παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Μετόχι του Κύκκου την Παρασκευή 31 Μαίου στις 8.30μμ.

 

«Για την Κύπρο, για τον άνθρωπο» , οι παραστάσεις –δρώμενα θα έχουν μουσικό-φιλολογικό  χαρακτήρα, είναι υψηλής αισθητικής και λειτουργούν βάση σεναρίου .  Συμμετέχουν σημαντικοί καλλιτέχνες από Κύπρο και Ελλάδα  Αποτελούν συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης περιοδείας που πραγματοποιήθηκε το 2012 στην Κύπρο και την ομογένεια. 

Πέτρος Γαιτάνος, Βασίλης Λέκκας , Βασιλική Χατζηαδάμου, Άλεξ Παναγή,. Έλενα Αναγιωτού αλλά και  Αννίτα Σαντοριναίου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Γιώργος Μουαίμης, Ηλέκτρα Φωτιάδου, Πόπη Αβραάμ,   είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που θα δώσουν το στίγμα τους σε αυτές τις εκδηλώσεις 

Περιλαμβάνουν :

•Ζωντανή εκτέλεση τραγουδιών ( μελοποιημένα ποιήματα του Βασίλη Μιχαηλίδη)

•Φιλολογικά κείμενα

•Προβολές

Η μελοποιημένη από τον μουσικοσυνθέτη Λάρκο Λάρκου, ποίηση του Βασίλη Μιχαηλίδη, του  λαϊκού και λόγιου δημιουργού, που ύμνησε την Κύπρο και τον άνθρωπό της όσο κανείς άλλος,  θα αποτελέσει το όχημα που θα οδηγήσει σε άλλα μουσικά και όχι μόνο μονοπάτια.

Το κοινό έναντι εισόδου θα κληθεί να συνεισφέρει τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης. Τα αγαθά που θα συλλέγονται θ’ ανήκουν αποκλειστικά στην περιοχή/δήμος/κοινότητα, που θα γίνεται η παράσταση μέσω τοπικών φορέων, οι οποίοι θ’ αναλάβουν με απόλυτη διαφάνεια τη παραλαβή και διανομή τους. 

Να τονίσουμε ότι όλοι οι συντελεστές των παραστάσεων που θα καλύψουν τόσο την Κύπρο όσο και περιοχές της ομογένειας στο εξωτερικό, λειτουργούν σε εθελοντική βάση, ενώ το παράθυρο εθελοντικής συμμετοχής στην όλη προσπάθεια, θα είναι συνέχεια ανοιχτό για τον καθένα.

Παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλές κοινότητες και δήμους του νησιού με έντονη τη συμμετοχή του ντόπιου καλλιτεχνικού προϊόντος ( τραγούδι, χορός, παράσταση)